Monday , August 15 2022

Lungu anunță că vor fi stabilite fluxuri noi de circulație în școli, pentru elevi

Municipalitatea suceveană face ultimele pregătiri în școlile în care elevii vor reveni la pregătiri și pentru susținerea examenelor naționale.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunțat în cadrul unei conferință de presă că Primăria face tot ceea ce trebuie pentru a asigura fluxurile de circulație a elevilor în școli și măsurile de siguranță. Ion Lungu a amintit că săptămâna aceasta vor fi furnizate cele 25 de tuneluri de dezinfecție care vor fi montate la școlile din municipiu.

„Ne pregătim pentru reluarea școlii, pentru elevii care vor face pregătire în perioada 2 – 12 iunie. Și aici discutăm de elevii care dau examenul de capacitate și cei care trebuie să susțină examenul de bacalaureat”, a precizat primarul Ion Lungu.

El a mai spus, printre altele, că Primăria va comunica la DSP numărul persoanelor aflate în izolare și carantină la Suceava și va colabora cu școlile „în așa fel încât să nu fie probleme deosebite și să nu avem cazuri pozitive în această perioadă de pregătire școlară”.

„La fel de important și nu mai este un element de noutate, vorbim și despre purtarea obligatorie a măștilor de protecție. De asemenea, astăzi voi face un apel la consilierii locali care sunt în Consiliile de Administrație la școli să meargă și să convoace aceste consilii, să se întâlnească și să stabilească, așa cum spune ordinul comun al Ministerelor Educației și Sănătății, fluxul de circulație pentru elevi, măsurile speciale care trebuie luate, cele de igienă și tot ce este necesar pentru a ne asigura că activitatea se desfășoară normal”, a arătat primarul Sucevei. (D.P.)

Vezi si

Cod galben de inundații până marți noapte în județul Suceava, pe râurile Moldova, Bistrița și Suceava

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, luni, o atenţionare Cod …