Tuesday , April 23 2024

LUNGU: A fost finalizat proiectul de aducțiune a gazului metan la 30 de străzi din oraș

Miercuri, începând cu ora 11:00, au fost alimentate cu gaz metan străzile din cartierul Tineretului. Un anunț în acest sens a fost făcut de primarul Ion Lungu în conferința săptămânală de presă care a avut loc dimineață, la sala de ședințe a Primăriei.

Ulterior, Ion Lungu a mers personal și a deschis conducta de gaz care alimentează casele construite pe dealul Mănăstirii.

„Alimentăm cu gaz străzile din cartierul Tineretului: Constantin Sofroni, Mircea Motrici, Mircea Hrișcă, Eusebiu Camilar și Demostene Botez. Cu aceste cinci străzi am finalizat proiectul de aducțiune a gazului metan pe un număr de 30 de străzi din Burdujeni-sat și din cartierul Tineretului”, a spus Ion Lungu.

În afara celor cinci enumerate mai sus, străzile din Burdujeni sat unde a fost extinsă rețeaua de gaze naturale sunt: 22 Decembrie, Alunului, Carierei, Căpitan Grigore Andrei, Căprioarei, Crângului, Cuza Vodă, Dobrilă Eugen, Ecaterina Teodoroiu, Eternității, Făgetului, Iasomiei, Ion Nistor, Înfrățirii, Mioriței, Molidului, Pictor Panaiteanu, Pietrăriei, Plevnei, Spicului, Ștefan Luchian, Ștefan Răzvan, Tiberiu Popeea, Vasile Pârvan și Victor Babeș.

Ion Lungu a mulțumit firmei care a realizat lucrările – este vorba de societatea Test Prima – și a spus că au fost delicate inclusiv din cauza problemei la nivel național legată de lipsa forței de muncă calificată în acest gen de activitate. „Le mulțumesc pentru că au scos până la urmă această lucrare importantă. Este vorba despre o rețea de 27,83 de kilometri de extindere a gazului metan din care 22,8 în Burdujeni sat”, a spus Ion Lungu. Din 982 de locuințe în Burdujeni-sat, au fost racordate numai 161 de locuințe, ceea ce înseamnă 16,39%, potrivit celor prezentate de Ion Lungu în conferința de presă de miercuri. Iar asta în condițiile în care Primăria Municipiului Suceava acordă câte cinci mii de lei pentru branșament.

„Sigur, mai e o problemă care însă nu depinde de Primărie: sunt foarte multe documente, dosare întregi, proiect, avize și oamenii se lasă de multe ori păgubași, pe românește”, a explicat Ion Lungu. El însă a recomandată în continuare branșarea la rețeaua de gaz metan în ideea că nu îi obligă nimeni pe cetățeni să și consume gaz metan, dar este bine să aibă branșamentul făcut. Asta pentru că deși nu este obligatorie utilizarea gazului pentru încălzirea locuinței, poate fi utilizat măcar pentru prepararea hranei. „Gazul metan înseamnă civilizație. Am făcut un efort și este bine ca oamenii să se branșeze la gazul metan. Mai ales în condițiile în care primăria dă acest sprijin financiar”, a mai declarat Ion Lungu. (D.P.)

Vezi si

Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană organizează  o delegație de companii internaționale interesate să descopere potențialul de afaceri al orașului Siret și al Bucovinei

Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană (AHK România)  organizează în perioada 22-24 mai o delegație …