Thursday , February 2 2023

Lungu: 2021 este anul cel mai slab al asfaltărilor din Suceava

În conferința săptămânală de presă de miercuri, 17 noiembrie, primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a prezentat un bilanț al lucrărilor de asfaltare realizate anul acesta.

În acest an s-au turnat covoare asfaltice pe mai multe străzi din oraș: Aurel Vlaicu, Crângului, Ion Grămadă, Jupiter, Lipoveni prelungire, Mirăuți, Muncii, Parcului, Petru Mușat, Pimen Suceveanul, Stațiunii și Vasile Pârvan. Primarul a subliniat că odată cu modernizarea acestor străzi au fost amenajate și 935 de locui de parcare. „Nu e suficient, dar facem eforturi în  acest sens și sper să depășim pragul de 1.000 de locuri de parcare până la finele anului cu lucrările pe care le mai avem. Facem tot ce putem să asfaltăm cât mai ține vremea, dar este un an care nu performează din punct de vedere al asfaltărilor și principala problemă care mă îngrijorează și pentru perioada următoare este lipsa forței de muncă la constructori”, a încheiat Ion Lungu.

De altfel, concluzia trasă de edilul sucevean a fost că anul 2021 a fost cel mai rău din punctul de vedere al asfaltărilor, cel puțin de când este el primar (iunie 2004).

În ceea ce privește cauza contraperformanței respective, Ion Lungu a indicat lipsa acută a forței de muncă. „Am văzut comentarii și la nivel național. Sunt două probleme majore azi în România, pandemia și lipsa forței de muncă. Ca atare, deși avem contract cu patru firme care s-au asociat, asfaltările au fost destul de reduse în acest an. Dacă în  alți ani pe timp de vară lucrau câte 12 formații de lucru, anul acesta au lucrat 2-3 formații, și asta cu multă implicare din partea noastră”, a spus Ion Lungu. (D.P.)

 

 

Vezi si

Femeie de 28 de ani, prinsă de jandarmi la Fălticeni cu un rucsac burdușit cu 120 de pachete cu țigări

Joi, 2 februarie, în jurul orei 11.00, un echipaj de jandarmi, aflat în timpul serviciului …