Friday , May 24 2024

Luna viitoare încep etapele judeţene ale olimpiadelor şcolare

elevi-clasa


In luna februarie a acestui an se dă startul olimpiadelor şcolare, etapa judeţeană, pe 15 februarie având loc Olimpiada de Fizică, cea pentru clasele VII-XII organizându-se la Colegiul Naţional de Informatică “Spiru Haret” Suceava, iar cea pentru clasa a VI-a, la Colegiul Naţional “Stefan cel Mare” Suceava.
Tot luna viitoare se va desfăşura Olimpiada de Chimie, la Colegiul Tehnic “Alexandru Ioan Cuza” Suceava, pe data de 22 februarie, după ce elevii vor trece de etapa locală a olimpiadei care va fi organizată la data de 1 februarie.
Incepând cu prima zi a lunii martie, în judeţ se vor desfăşura cel puţin 11 olimpiade: Olimpiada de Limbă Ucraineană Maternă, desfăşurată la Colegiul Naţional “Mihai Eminescu” Suceava, loc unde vor fi organizate în aceeaşi zi şi Olimpiadele de Limbă Rusă Maternă şi Limbă Rusă Modernă; Olimpiada de Limbă Polonă Maternă, la Colegiul “Alexandru cel Bun” Gura Humorului; Olimpiada de Limbă Engleză, clasele IX-XII, la Colegiul Naţional “Petru Rareş” Suceava, iar cea pentru clasele VII-VIII la Scoala Gimnazială Nr. 3 Suceava; Olimpiada de Biologie, la Colegiul Tehnic “Samuil Isopescu” Suceava; Olimpiada de Stiinţe Socio-Umane, la Colegiul Naţional “Dragoş Vodă” din Câmpulung Moldovenesc; Olimpiada de Educaţie/Cultură Civică- Scoala Gimnazială “Ion Creangă” Suceava; Olimpiada de Informatică se va desfăşura la Colegiul Naţional de Informatică “Spiru Haret” Suceava, Colegiul Naţional “Stefan cel Mare” Suceava şi la Liceul Teoretic “Filadelfia” Suceava. Tot în luna a treia a anului va avea loc etapa judeţeană a Olimpiada de Limbă Rommani Maternă, la Liceul Tehnologic “Oltea Doamna” Dolhasca.
De ziua femeii, pe 8 martie, vor avea loc alte patru olimpiade, începând cu cele două la matematică, respectiv pentru clasele VII-XII şi cea pentru clasele V-VI, organizate la Colegiul Economic “Dimitrie Cantemir” Suceava, Olimpiada de Istorie ce se va desfăşura la Colegiul Naţional “Stefan cel Mare” Suceava şi a doua probă a Olimpiadei de Engleză, clasele IX-XII- la Colegiul Naţional “Petru Rareş” Suceava.
In ziua de 15 martie a acestui an va avea loc Olimpiada de Franceză, cea pentru clasele IX-XII organizându-se la Colegiul “Alexandru cel Bun” Gura Humorului, iar cea pentru clasele VII-VIII- la Scoala Gimnazială “Teodor Balan” Gura Humorului, Olimpiada de Astronomie şi Astrofizică, la Colegiul Naţional “Petru Rareş” Suceava şi Olimpiada de Geografie, la Colegiul Economic “Dimitrie Cantemir” Suceava.
Pe 22 martie va avea loc Olimpiada de Limbă Germană Maternă, cât şi cea de Limbă Germană Modernă- la Colegiul Naţional “Petru Rareş” Suceava, a doua probă a Olimpiadei de Limbă Franceză, dar şi a doua probă a Olimpiadei de Limbi Romanice.
In luna aprilie a acestui an se va desfăşura cel puţin o olimpiadă, la disciplinaTehnologia Informaţiei şi Comunicaţiilor.
Olimpiadele de Limbă, Comunicare şi Literatură Română, cele de Limbă Latină şi Greacă Veche, Pedagogie-Psihologie, Religie Ortodoxă, Muzică Instrumentală, Arte Vizuale şi Pregătire Sportivă Teoretică se vor desfăşura conform precizărilor ulterioare ala M.E.N. sau în unităţile şcolare nominalizate prin adresa I.S.J.
In judeţul Suceava se vor organiza două olimpiade naţionale, de Limbă Polonă Maternă, între 7 şi 11 aprilie şi cea de Religie-Alianţa Evanghelică, între 8 şi 11 aprilie, dar şi Olimpiada Internaţională de Astronomie şi Astrofizică, între 1 şi 10 august. (Georgiana ONUTA)

Vezi si

Candidații înscriși pentru admiterea la Colegiul Militar ”Ștefan cel Mare” susțin vineri proba scrisă

Elevii claselor a VIII-a care s-au înscris în vederea admiterii la Colegiul Național Militar ”Ștefan …