Thursday , December 1 2022

“Luna Diasporei” începe, anul acesta, pe 28 iulie

Ediție de anul acesta a proiectului „Luna Diasporei” va debuta pe 28 iulie. Proiectul inițiat de președintele Consiliului Județean (CJ) Suceava, Gheorghe Flutur, se află la cea de-a treia ediție iar debutul ediției de anul acesta va avea loc la Palatul Administrativ, începând cu ora 10.00 a zilei de 28 iulie, când este programată o întâlnire între sucevenii din Diaspora și conducerea Județului. Potrivit unui comunicat postat pe site-ul CJ Suceava, cu această ocazie vor fi acordate, oficial, unor persoane din Diaspora cu succese deosebite în activitatea pe care o desfășoară peste hotare promovând în mod pozitiv țara și zona de unde provin, distincția „Meritul Bucovinei”. Potrivit sursei citate, programul zilei mai cuprinde lansarea unei cărți la Biblioteca Bucovinei „I.G. Sbiera”, vernisajul unei expoziții dedicate Marii Uniri și a unei expoziții intitulate „Dor de casă”, ambele deschise la Muzeul Bucovinei, precum și vizitarea Cetății de Scaun și a Muzeului Satului Bucovinean. între orele 18.00 și 20.00, pe esplanada Casei de Cultură va avea loc un spectacol folcloric susținut de formații artistice din România, Polonia, Ungaria și Ucraina în cadrul manifestării „întâlniri bucovinene”, ediția a XXIX-a. „Luna Diasporei” va continua pe tot parcursul lui august când vor avea loc fel de fel de evenimente, dezbateri și simpozioane dedicate diasporenilor. (D.P.)

Vezi si

Ioan Stan, de 1 Decembrie: Faptele noastre bune, realizările noastre, sunt cel mai înalt omagiu pe care îl putem aduce țării

Senatorul Ioan Stan, liderul PSD Suceava, a transmis un mesaj în care arată că încărcătura …

2 comments

  1. Acest individ este inconstient: Infiinteaza domnule Flutur locuri de munca ,lasa campania, ca nu te mai voteaza nici dracu !!!
    Pesedeii la fel sunt ,grupuri infractionale coordonate din Oltenia !
    Vor castiga alegerile cei mai noi din politica,fanariotilor !!!

  2. La drumurile judetene care sunt sparte numai inghesuiala nu va fi!