Luminile în Bradul de Crăciun din centrul Sucevei, aprinse de primarul Ion Lungu de Ziua Bucovinei

reportersite
29 noiembrie 2020, 14:00

O inițiativă lăudabilă a Municipalității Sucevene – aprinderea luminilor ornamentale de Iarnă și în primul rând cu Bradul de Crăciun amplasat pe esplanada casei de Cultură a Sucevei – a avut loc sâmbătă seară, chiar dacă fără fastul de anii trecuți din cauza contextului pandemic. Primăria Municipiului Suceava nu a procedat ca în alte localități care au decis să renunțe la această minimă bucurie care vestește cea de-a doua mare Sărbătoare a Ortodoxiei „NAȘTEREA DOMNULUI”, însă și aici este de menționat că aprinderea luminilor în Bradul de Crăciun este unul din puținele evenimente pentru a marca venirea Sărbătorile de iarnă. „Conform tradiției de ZIUA BUCOVINEI (28 Noiembrie – n.r.) aprindem luminile în Bradul de Crăciun și iluminatul ornamental în oraș.


Fără fast au fost aprinse luminile și în această seară de către Alex, un copil în vârstă de 4 ani, care a fost foarte încântat și emoționat. Dorim să aducem o rază de bucurie în inimile sucevenilor având în vedere că trecem printr-o perioadă grea din cauza acestui Coronavirus”, a spus primarul Ion Lungu, pe contul său de facebook.


Aprinderea luminilor din bradul de Crăciun și din zona centrală a Sucevei s-a făcut în fiecare an, inițial pe 30 Noiembrie (de Sf. Andrei) după care primarul Ion Lungu a decis ca aprinderea luminilor de Crăciun să fie făcută pe data de 28 noiembrie, de Ziua Bucovinei.
secretarasite
Aproape fără excepție, luminile din Bradul de Crăciun au fost aprinse, simbolic, cu ajutorul unui copil sau chiar a mai multor copii. Alături de brad, în alți ani, pe scenă evoluau artiști de pe plan local sau de nivel național în spectacole frumoase care încălzeau inimile participanților. Unii mai aveau nevoie și de vin fiert, care nu lipsea niciodată. Voie bună să fie! Și era. Pentru toți, îndeosebi pentru cei mici. Probabil că în acest an din cauza penuriei de alte manifestări specifice, bucuria aprinderii luminilor va fi mare și pentru adulți, nu doar pentru copii. (D.P.)
secretarasite