Monday , August 8 2022

Lumina Sfântă adusă la Suceava, pentru al zecelea an consecutiv

Gheorghe Flutur a anunţat că deja a discutat cu ÎPS Pimen Suceveanul, iar CJ Suceava se va implica, alături de Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor, în organizarea aducerii Luminii Sfinte pe Aeroportul ”Stefan cel Mare”Lumina Sfanta pe aeroport 1

Lumina Sfântă va ajunge pentru al zecelea an consecutiv la Suceava, fiind adusă de la Ierusalim şi împărţită credincioşilor, a anunţat joi preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Suceava, Gheorghe Flutur.

El a arătat că deja a discutat cu ÎPS Pimen Suceveanul, iar CJ Suceava se va implica, alături de Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor, în organizarea aducerii Luminii Sfinte pe Aeroportul ”Stefan cel Mare”.
Potrivit preşedintelui CJ Suceava, Lumina Sfântă va fi adusă la Suceava cu un avion de mici dimensiuni şi preluată de reprezentanţii parohiilor.
Lumina Sfântă este adusă la Suceava din anul 2009, când la iniţiativa lui Gheorghe Flutur, care era preşedinte al CJ Suceava şi atunci, Lumina Sfântă a fost adusă pentru prima dată în România şi a fost împărţită parohiilor din judeţul Suceava, dar şi celor din judeţele apropiate, inclusiv celor din regiunea Cernăuţi.
Pe de altă parte, Flutur a spus că în prima zi de Paşte în centrul Sucevei va fi organizat un concert de clopote şi toacă.

Vezi si

111 cazuri noi de COVID în județul Suceava. Crește numărul internărilor: 165 de bolnavi spitalizați, 31 fiind copii

111 cazuri de infectare cu coronavirus au fost înregistrate în ultimele 24 de ore în …

One comment

  1. Iar se baga Flutur in treaba popilor. Poate vrea sa si cumpere nemurirea!