Tuesday , December 5 2023

Lumea Egiptului antic, pusa in scena la Balul Bobocilor de la Colegiul National “Mihai Eminescu”

N decorul balului a fost asigurat de piramide, faraoni, palmieri [i costume tradi]ionale egiptene n `n proba de aptitudini, cele 10 perechi de boboci care au concurat la titlul de miss [i mister s-au `ntrecut la dans, pe ritmuri de rock & roll, latino [i vals n extrem de spontan\ [i cu o mare doz\ de autoironie, invitata special\ a balului, Andreea B\lan, [i-a c=[tigat repede simpatia publicului n titlurile de Miss [i Mister Boboc au fost primite de Mirela Sfichi [i Bogdan Rumega
Piramide, faroni, palmieri [i focuri de artificii. Toate sub patronajul zeului Ra. ~ntr-un asemenea decor au fost atra[i, timp de aproape patru ore, specatatorii, prezen]i, vineri sear\, `n sala mare a Casei de Cultur\, la Balul Bobocilor de la Colegiul Na]ional “Mihai Eminescu” din Suceava, principala tem\ pus\ `n scen\ de organizatori edi]iei din acest an fiind lumea Egiptului Antic.
Deschis de o scurt\ povestire a mitului din care s-a inspirat spectacolul, balul celor de la Pedagogic s-a animat odat\ cu apari]ia bobocilor care au concurat la titlul de miss [i mister, urmat\ de un moment popular `n care Cristina Runcan a interpretat “S=rba Flacailor”. Dup\ acest intermezzo mioritic, pe scena a urcat o trupa de zece dansatoare, care [i-au sincronizat mi[c\rile pe ritmul unei melodii orientale, prilej cu care publicul [i-a etalat arsenalul din dotare: lasere [i celebrele vuvuzele africane.
Balul a continuat apoi cu prezentarea celor 10 perechi de boboci `nscrise `n concursul de frumuse]e, `n proba inaugural\ concuren]ii defil=nd `n tinuta de zi, `ntr-o vestimenta]ie veche tradi]ional egiptean\, primul contact cu spectatorii din sala st=rnindu-le mari emo]ii unora dintre candida]i, o parte dintre ace[tia nereu[ind s\-[i sincronizeze pa[ii pe textul prin intermediul c\ruia i-au descris prezentatorii spectacolului.
Dup\ parada bobocilor, programul a continuat cu un moment umoristic denumit “Domnul Joe”, `n care R\zvan Leparda (clasa a VI-a) a jucat rolul de str\nepot a lui “Domnul Goe”, copia modern\ a celebrului personaj inventat de Ioan Luca Caragiale folosindu-se din plin de avantajele tehnologiei actuale, replicile obraznice oferite mamei-mare sau tantei Mi]a fiind spuse cu ajutorul telefonului mobil.
Precedat\ de o noua repriz\ de muzic\ popular\, `n care piesa “B\l\ceana”, interpretat\ de Nicoleta Radu a fost acompaniat\ de b\t\ile din palme ale spectatorilor, prima or\ a balului s-a `ncheiat cu un moment de pantomim\, unde elevii clasei a XII-a G au pus `n antitez\ “masculinul” [i “femininul”, colajul muzical de pe fundal fiind intens gustat de public.
Pe scen\ [i-au f\cut apoi apari]ia cei de la The One Models, care au defilat `n ]inute casual, prezentarea de mod\ fiind urmat\ de un moment de street dance al trupei Diversity Club, dup\ care Alexandru Ceobanu a interpretat la chitar\ piesa “Love me”.
Programul a continuat cu alt\ scenet\ umoristic\ `n care spectatorii prezen]i `n sal\ au putut asista la o zi de [coal\ la Academia Rom=na de Pi]ipoance, prin intermediul c\reia actri]ele de ocazie de pe scen\ au subliniat c=teva dintre moravurile u[oare ale adolescentelor din zilele noastre.

N ~n proba de aptitudini, candida]ii concursului de miss [i mister s-au `ntrecut la dans, pe ritmuri de rock & roll, latino [i vals
Prefa]at\ de o nou\ prezentare de mod\ a celor de la The One Models, cea de-a doua prob\ a concursului de miss [i mister a scos `n eviden]\ aptitudinile de dansatori ale concuren]ilor, cele 10 perechi de boboci etal=ndu-[i mi[c\rile pe ritmuri de rock & roll, latino [i vals. Dup\ retragerea bobocilor `n culise a urmat sceneta “Via]a la ]ara”, care i-a avut `n prim-plan pe Alexandru Stan [i Ioana Naruca, cei doi pun=nd `n scen\, `ntr-o interpretare liric\, o zi obi[nuit\ a unei familii de ]\rani rom=ni.
Programul a continuat cu alte dou\ reprize de muzic\ popular\, ale interpre]ilor Radu [i Maria Botu[an, urmate de trupa de break-dance Noisy Bastards, precum [i de o nou\ por]ie de r=s oferit\ de Alexandru Pahomi [i Oana Satuha, `ntr-o scenet\ denumit\ Sorcovitul voluntar”.
Cel mai amuzant moment al serii avea s\ fie prezentat `ns\ de Alexandru Ceobanu [i Cezar C=ntiuc, care au pus `n scen\ o `ntalnire imaginar\ a lui Florin Piersic cu moartea. Jucat\ sub sloganul “moartea nu iart\ pe nimeni”, sceneta s-a f\cut remarcat\ prin fidelitatea cu care au fost copiate c=teva dintre ticurile verbale ale celebrului actor cunoscut mai ales prin rolul lui “Margelatu’”. Prima parte a spectacolului organizat de Colegiul Na]ional “Mihai Eminescu” avea s\ fie incheiat\ de Roxana Nechifor, care a interpretat piesa “Mama do”.
N Andreea B\lan, invitata special\ a serii
Atmosfera a devenit cu adev\rat incediar\ odat\ cu apari]ia invitatei speciale al balului, Andreea B\lan, care al\turi de cele patru dansatoare a ridicat publicul `n picioare pe hiturile ca “Trippin’” “Nevermind” sau “Get up and dance”. Extrem de spontan\, Andreea Balan [i-a c=[tigat repede simpatia spectatorilor prin autoironiile referitoare la propria vestimenta]ie, fosta membr\ a trupei Andre schimb=nd de-a lungul unei ore de concert mai multe ]inute extravagante.
Dup\ showul oferit de Andreea B\lan, pe scen\ a urcat c=nt\rea]a Roxana Puha, urmat\ de ultima prob\ a concursul de miss [i mister, una `n care concuren]ii au trebuit s\ r\spund\ fie la o `ntrebare `ncuietoare, fie la o `ntrebare referitoare la Egiptul Antic. ~ntrebari de genul “Care este cel mai vechi stat din lume?” sau “Care este zeul soarelui `n mitologia egiptean\?”, au fost floare la ureche pentru boboci, care au oferit la unison r\spunsuri corecte, astfel c\ juriul a trebuit s\-i departajeze dup\ presta]iile din proba de dans.
Balul a continuat apoi cu o nou\ repriz\ de comedie, `n care Alexandru Pahomi [i Andrada Bartoi au interpretat aproape magistral sceneta “Nevasta” a lui Toma Caragiu. Dup\ un dans oriental, urmat de un moment de rock, `n care trupa Demisec a interpretat piesa “Praf de stele” a celor de la Vi]a de vie, pe scena a urcat Andrei Ciobanu, care a delectat publicul cu c=teva minute de stand-up comedy, un program unic pentru balurile bobocilor din Suceava.
Programul artistic al balului de la Pedagogic a fost `ncheiat de o suit\ de dansuri populare, urmat\ de Roxana Nechifor, care a revenit pe scen\ pentru a interpreta dou\ piese, printre care [i “Ochii t\i”, c=ntat\ `n original de c\tre Ana Maria, una dintre c=[tig\toarele festivalului de la Mamaia.
N Mirela Sfichi [i Bogdan Rumega au fost desemna]i Miss [i Mister Boboc 2010
Evenimentul s-a `ncheiat cu desemnarea c=[tig\torilor de miss [i mister. Astfel, primii laurea]i au fost Mihai Sauciuc [i Diana Ignat, care au fost distin[i cu trofeele siteului “`nger[idemon.ro”, unul dintre promotorii balului. Locurile III, distinse cu premiile de miss [i mister dans, le-au revenit bobocilor Teodora Ursulean [i Andrei Ni]escu, `n timp ce premiile II, pentru cei mai populari concuren]i, au ajuns `n posesia lui Bogdan G\inaru [i a Alexandrei Nechifor.
~n final, juriul a decis ca titlul de Miss Boboc a Colegiului Na]ional “Mihai Eminescu” s\ fie primit de Mirela Sfichi, iar cel de mister de Bogdan Rumega, alegerea din proba masculin\ st=rnind o oarecare rumoare printre spectatori. Petrecerea de dup\ bal a avut loc, `n aceiasi sear\, `n clubul Babylon. (D\nu] CHIDOVE}, Foto: Alex DR|GAN)

Vezi si

Șase percheziții la o rețea româno-ucraineană de contrabandiști. Trei indivizi arestați, patru mașini și aproape 40.000 de pachete cu țigări, confiscate (FOTO, VIDEO)

Vineri, 1 decembrie 2023, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Suceava, împreună cu procurorii …

No comments

  1. ,,Andreea Balan, invitata speciala a serii,, -Rusine pedagogic cu o asa invitata, e de o prostie rara fiinta . Va stiam cu pretentii…