Tuesday , January 31 2023

Lumânări și flori la intrarea în Colegiul ”Mihai Eminescu”, după plecarea dintre noi a directorului Renato Tronciu, răpus de COVID

Sute de lumânări, flori și coroane au fost puse de suceveni sâmbătă si duminica în fața Colegiului ”Mihai Eminescu”, ca un omagiu adus directorului liceului, Renato Tronciu.

Imaginea de mai sus a fost surprinsă sâmbătă seara, în jurul orei 21.30, flori și lumânări fiind depuse la intrarea în școală pe tot parcursul zilei de sambata de colegi, elevi, foști elevi și suceveni impresionați de dispariția sa prematură.

Si duminica sucevenii au continuat sa aduca flori si lumanari pentru cel care a fost directorul Liceului Pedagogic.

Profesorul Renato Tronciu a încetat din viață vineri seara, la Spitalul Județean Suceava, unde a fost internat pe 15 septembrie după ce a fost diagnosticat cu COVID.

Renato Tronciu a absolvit colegiul  pe care l-a condus în ultimii 8 ani de zile, la fel ca soția sa, fiul său și tatăl său. A devenit profesor la Liceul Pedagogic, actualul Colegiu Național ”Mihai Eminescu” Suceava, în anul 1988, și de atunci și-a înrădăcinat acolo menirea de dascăl, dedicându-se întru totul acestei unități de învățământ, colegilor de breaslă și, mai ales, elevilor care au ajuns în băncile școlii pe care a menținut-o pe un piedestal binemeritat.

Lacrimi, durere, regrete și recunoștință, toate aceste sentimente au încărcat ziua de azi, când vestea trecerii în neființă a îndrăgitului director Renato Tronciu a ajuns la cei care l-au cunoscut, l-au îndrăgit și l-au apreciat.

”Un colegiu întreg plânge. Elevi și profesori și toată suflarea liceului”, așa cum a scris în mesajul său de rămas bun o profesoară care l-a cunoscut și apreciat pe directorul Colegiului Național ”Mihai Eminescu” Suceava.

Condoleanțe familiei, putere în aceste grele momente și Dumnezeu să îl ierte și cu drepții să-l rânduiască!

 

Vezi si

Februarie începe cu o oprire de apă la Rădăuți

În data de 1 februarie începând cu ora 08.00 în zona Şcolii gimnaziale „Ion Pintilie” …