Tuesday , January 31 2023

Ludovic Abiţei a demisionat de la conducerea DSP Suceava

Miercuri, 8 iulie a.c., doctorul Ludovic Abiţei şi-a trimis la minister demisia din funcţia de director executiv din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, în locul lui fiind numit tânărul inginer Andrei Ianovici.  

abitei [800x600]

Doctorul Ludovic Abiţei, ce se afla în funcţia de director executiv al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava de aproape cinci ani şi-a dat demisia, cerând să fie mutat în funcţia de inspector şef pe care a ocupat-o înainte. Contactat telefonic, Ludovic Abiţei ne-a declarat că această decizie a venit în urma unor presiuni făcute de Ministerul Sănătăţii. “De vreo trei luni s-au făcut presiuni, care în ultimele săptămâni s-au intensificat. Am înţeles că trebuie să plec, şi am făcut-o”, a declarat Ludovic Abiţei, fostul director al DSP Suceava.
Deranjat de situaţie şi de modul în care au decurs lucrurile, Ludovic Abiţei a precizat că procedura de mutare din funcţia de director executiv în funcţia de inspector şef în cadrul DSP-ului a fost foarte scurtă. La fel întâmplându-se şi cu numirea în funcţia de director executiv a lui Andrei Ianovici. “In jurul orei 08:00 (miercuri – n.r.) am trimis către Ministerul Sănătăţii cererea de mutare din funcţie, iar în jurul orei 14:00, am primit confirmarea semnată de secretarul de stat Alin Iulian Tucmeanu”, a declarat Ludovic Abiţei.
Abiţei a explicat că tânărul Andrei Ianovici, în vârstă de 25 de ani, a fost transferat, în luna septembrie a anului trecut, de la Primăria Fălticeni, unde era funcţionar public, la DSP Suceava în funcţia de inspector. “La solicitarea făcută de secretarul de stat, l-am numit în funcţia de inspector sanitar pe Andrei Ianovici, care era funcţionar public la Primăria Fălticeni. Noul director executiv a absolvit o facultate de Inginerie Alimentară la Bucureşti”, a declarat doctorul Ludovic Abiţei.
Cu părere de rău, fostul director executiv al DSP Suceava a spus că sentimentul creat de această situaţie nu este foarte plăcut. “Te doare când vezi modalitatea lor de a proceda, dar când se pun tunurile pe tine, te conformezi şi te retragi. Dacă sistemul medical nu mai putea funcţiona cu mine în funcţia de director, m-am retras”, a mai spus Abiţei.
Aşadar, începând de miercuri, 8 iulie 2015, inginerul Andrei Ianovici este noul director executiv al DSP Suceava. (Iulia Greta NIGA)

Vezi si

Aeroportul Suceava, locul doi într-un top european, din punct de vedere al creșterii procentuale a numărului de pasageri

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat sâmbătă, 28 ianuarie 2023, că, într-un clasament …

3 comments

  1. mai lasati-ma si cu Abobitei asta, mare specialist, foarte slugarnic in perioadele cu alegeri si foarte plictisit in rest. Cu el director s-a facut groapa de gunoi in varf de munte ! Atunci nu l-am auzit cu vreo parere. Si-a asumat….

  2. CRED CA NOUL DIRECTOR ESTE UN MIC GENIU! COPIL PRECOCE!

  3. Cum e posibil ca un personaj semiretardat , absolvent al unei facultati de doi bani, unde a intrat pe baza de dosar, sa ajunga sef la DSP. Asta e problema in Romania toti retardatii cu neamuri suspuse ajung in functii de conducere