Wednesday , November 29 2023

Lucrările la şoseaua de centură din zona Patrauti, blocate ieri de 40 de persoane

N costul total pe care statul român urmează să-l achite celor 132 de titulari de parcele din zon\ se ridică la peste două milioane de euro n prefectul jude]ului Suceava, Sorin Arcadie Popescu, a declarat c\ to]i cei care au de primit bani de pe urma exproprierilor vor intra `n posesia sumelor a[a cum prevede hot\r=rea de guvern care a fost aprobat\

Aproximativ 40 de persoane care deţin terenuri în comuna sucevean\ Pătrăuţi au blocat în cursul zilei de luni lucrările la şoseaua de centură a Sucevei. Ei sunt proprietarii unor terenuri aflate în apropierea DN 2, la câţiva kilometri de ieşirea din Suceava [i sunt nemulţumiţi de faptul că nu şi-au primit încă banii din exproprierile pentru terenurile pe care le-au cedat în vederea construcţiei şoselei.  Sucevenii sus]in c\ s-au aflat `n nenum\rate r=nduri `n audien]e la conducerea jude]ului, `ns\ cererile lor referitoare la desp\gibiri nu au fost solu]ionate. ~ntre ace[tia, o parte sus]in c\ lucrările  pentru [oseaua de centur\ au fost  începute pe parcelele lor  deşi încă nu au primit actele de expropriere, iar al]ii se declar\ nemulţumiţi că, deşi au aceste documente `n m=n\ încă de pe 23 septembrie, nici până acum nu au primit banii. Cele 40 de persoane au intrat pe terenurile pe care au început deja lucrările la şoseaua de centură şi au blocat utilajele folosite la construcţie, solicitând constructorului să nu înceapă lucrul.
Dacă primul tronson al şoselei de centură are ceva mai mult de trei km, al doilea tronson pentru care s-a finalizat documentaţia pentru exproprieri măsoară aproape 2,5 km şi pleacă de la drumul european 85, din zona Pătrăuţi, până peste râul Suceava, pe raza comunei {cheia. În total, ar trebui despăgubiţi 132 de proprietari pe parcelele cărora este construit acest sector al şoselei de centură, pe o suprafa]\ de 135.404 mp. Costul total pe care statul român urmează să-l achite celor 132 de titulari de parcele se ridică la peste două milioane de euro. Celălalt sector pentru care s-au finalizat exproprierile a vizat o lungime de 3,1 km şi 79 de parcele, începând de la intersecţia cu drumului european 85, dinspre Fălticeni, [i pân\ la Moara. Valoarea totală a despăgubirilor s-a ridicat la circa trei milioane de euro. Prefectul jude]ului Suceava,Sorin Arcadie Popescu a declarat c\ to]i cei care au de primit bani de pe urma exproprierilor vor intra `n posesia sumelor a[a cum prevede hot\r\rea de guvern care a fost aprobat\.
{oseaua de centură va avea o lungime de 12,2 kilometri, realizată cu două benzi pe cea mai mare lungime şi cu trei pe unele sectoare, la urcare, va avea 60 de podeţe, zece poduri, urmând să traverseze, de la ieşirea din Suceava spre Fălticeni, localităţile Moara, Şcheia, Pătrăuţi, la ie[irea în E 85 spre vama Siret [i, conform proiectului, va costa 67 de milioane de euro. (Cristina TODIRC|)

Vezi si

Gheorghe Flutur: Bucovina este pusă pe harta țării și pe harta lumii. La mulți ani, Bucovină dragă!

Marți, 28 noiembrie 2023, de Ziua Bucovinei, Gheorghe Flutur, președintele Consiliului Județean Suceava, primarul municipiului …

No comments

  1. Impozitati fratilor toate carutele care omoara de ani de zile drumurile nationale si care fac pagube de milioane de euro !. Pana la urma , mai nimeni din zona rurala n-a cumparat pamantul . Toti l=au primit moka .