Lucrările la noul terminal al Aeroportului Sucevei se apropie de final

reportersite
22 septembrie 2020, 7:15

secretarasite
„Practic dublăm capacitatea aeroportului de la Suceava în ceea ce înseamnă procesarea documentelor de transport. Amândouă terminale vor avea capacitate undeva la 650.000 de pasageri anual”, a explicat  Gheorghe Flutur, președintele CJ Suceava, care a fost ieri pe șantierul noului terminal

Lucrările la noul terminal al Aeroportului Internațional „Ştefan cel Mare” Suceava se apropie de final. Este vorba de o investiție de aproape 3,3 milioane de euro făcută pe banii Consiliului Județean, președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, fiind prezent pe șantierul lucrărilor în cursul zilei de luni, 21 septembrie.

„Sunt bucuros să constat că prinde contur noul terminal. Este o investiție curajoasă care practic face un pas uriaș spre confort și civilizație pentru cei care doresc să zboare de pe aeroportul Ştefan cel Mare Suceava”, a declarat Gheorghe Flutur. Din punctul său de vedere, prin acest gen de investiții Suceava se pregătește pentru a putea procesa, la aeroportul de la Salcea, circa 300 de pasageri pe oră.
„Practic dublăm capacitatea aeroportului de la Suceava în ceea ce înseamnă procesarea documentelor de transport. Amândouă terminale vor avea capacitate undeva la 650.000 de pasageri anual”, a punctat Gheorghe Flutur. El a arătat că suprafața construită a aerogării se va extinde cu circa 1.400 de metri pătrați iar elementul de noutate este amenajarea în terminalul nou a unui spațiu de 365 de metri pătrați pentru plecări externe cu condiții civilizate „pentru că noi pregătim extinderea numărului de curse și de destinații”. „Se intră pe la parter, cu lifturi speciale sau pe scări se urcă la etaj de unde se iau în mod civilizat bagajele, un spațiu de triaj al bagajelor și apoi o sală mare de sosiri. Acolo se vor face și verificările și documentele de identitate ale pasagerilor. Extrem de important este că fluidizăm traficul sosirilor mai ales că avem destule curse care sunt la ore apropiate. Şi atunci prioritar a fost des­congestionarea și scurtarea timpilor de așteptare și a formalităților pentru pasageri”, a explicat Gheor­ghe Flutur.
El a precizat că investițiile la aeroport vor continua cu extinderea parcărilor din aeroport și două drumuri de acces noi, unul care să vină de la Burdujeni la Aeroportul Ştefan cel Mare, spre parcul industrial Bucovina 1 și unul de la Dumbrăveni spre aeroport. Tot ca noutate președintele CJ a amintit și de modernizarea și extinderea unui spațiu pentru plecări interne la parterul vechii aerogări. „O noutate pe care vreau să o mai subliniez, pentru plecări interne. Modernizăm, extindem un spațiu de 108 metri pătrați de la parterul aerogării vechi și în felul acesta crește și capacitatea zonei pentru plecări interne. Cu 108 metri pătrați. Sosirile interne rămân clasic unde au fost și până acum iar zona terminalului vechi va fi tot o zonă de plecări internaționale. Practic, aeroportul “Ştefan cel Mare” din Suceava se extinde cu zone amenajate pentru plecări și sosiri internaționale mai numeroase. Ne pregătim pentru deschiderea spre lume și mai puternic a aeroportului de la Suceava”, a mai spus Gheorghe Flutur. (D.P.)
secretarasite