Monday , February 6 2023

Lucrările la centura Sucevei sunt executate conform calendarului stabilit, susţine Prefectura

„Pentru lucrările ce se vor executa, vom asigura garanţia pentru o perioada de 7 ani de la data realizării recepţiei la terminare”, sutine Ion Vasile Rîpan – reprezentant al antreprenorului SC Autotehnorom

Ovidiu Laicu, directorul Direcţiei Regionale de Drumuri și Poduri Iași -beneficiarul lucrărilor la șoseaua de centură a Sucevei, a fost prezent, luni dimineaţă, la un comandament de lucru, pe șantierul șoselei de centură. Potrivit unei informări transmise în acest sens de biroul de presă al Instituţiei Prefectului – Judeţul Suceava, lucrările sunt executate conform calendarului stabilit. Prefectul Mirela Adomnicăi a declarat că, pentru corecta informare a cetăţenilor, va comunica periodic, pe baza documentelor justificative, despre stadiul de executare al lucrărilor la șoseaua de centură a Sucevei, „în contextul în care alocarea bugetară este asigurată integral”, iar până în prezent lucrările sunt în grafic.

„Până acum, la Varianta de Ocolire Suceava, s-au executat lucrări civile și edilitare, lucrări de consolidare – pregătire terasament pentru îmbunătăţirea terenului de fundare, lucrări de drumuri și lucrări de terasamente. Directorul Ovidiu Laicu și-a exprimat regretul că realitatea a fost prezentată în mod tendenţios, de către surse nedocumentate și neimplicate în derularea investiţiei, atât cu privire la alocarea bugetară, cât și referitor  la finalizarea lucrărilor”, se precizează în comunicatul de presă al Prefecturii Suceava.

Potrivit sursei citate, Ion Vasile Rîpan – reprezentant al antreprenorului SC Autotehnorom – și-a asumat finalizarea lucrărilor în termenul contractual, execuţia acestora urmând a se desfășura cu respectarea strictă a condiţiilor tehnice și de calitate, doar în condiţii climaterice (meteorologice) propice întrucât, „pentru lucrările ce se vor executa, antreprenorul va asigura garanţia pentru o perioada de 7 ani de la data realizării recepţiei la terminare”.

După 15 martie, în condiţii meteo corespunzătoare, la șoseaua de centură a Sucevei, se vor desfășura lucrări de consolidare a terenului de fundare, prin execuţie coloane de beton, vor fi puse în funcţiune sas-uri automatice la sistemul pentru drenuri sifon, în sectorul 1, lucrări de drumuri – execuţie lucrări la podeţe, în sectorul 1, sens giratoriu intersecţie Sector 1 – Sector 2, și lucrări pentru siguranţa circulaţiei – montare parapet la poduri și pasaje.

Ruta ocolitoare a Sucevei se va întinde pe o lungime de 12,434 km, și va cuprinde 7 poduri, 4 viaducte, 5 pasaje și 2 parcări. Potrivit comunicatului de presă transmis de biroul de presă al Instituţiei Prefectului – Judeţul Suceava, beneficiarul lucrării Varianta de ocolire a Sucevei este Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere – CNAIR, prin DRDP Iași. (D.P.)

Vezi si

Peste 500 de șoferi testați în weekend cu aparatele etilotest și drugtest de polițiștii suceveni

Și în weekend-ul recent încheiat, zilnic, peste 100 de polițiști au acționat pe drumurile publice, …