Friday , January 27 2023

Lucrările la BAC ale elevilor suceveni ar putea fi corectate la Sighetu Marmaţiei

Ieri, 15 elevi de la Colegiul Tehnic “Laţcu Vodă” Siret au susţinut proba la Limba maternă din cadrul Bacalaureatului.  Astăzi se desfăşoară proba scrisă obligatorie a profilului, iar în data de 3 iulie se va desfăşura proba scrisă la alegere a profilului şi specializării. Surse neoficiale informează că lucrările elevilor suceveni vor fi trimise pentru a fi corectate în oraşul Sighetu Marmaţiei, din judeţul Maramureş

bacalaureat [800x600]

Prezenţa la proba la Limba maternă din cadrul examenului de Bacalaureat a fost de sută la sută. Cei 15 elevi de la Colegiul Tehnic “Laţcu Vodă” din Siret au susţinut în cursul zilei de ieri, proba la Limba maternă, în cazul lor Limba ucraineană, din cadrul BAC-ului. Potrivit Inspectoratului Scolar Judeţean Suceava, în cadrul acestei probe nu au fost incidente, totul desfăşurându-se în condiţii normale.
Astăzi, 1 iulie, pentru 6.078 de absolvenţi de liceu se desfăşoară proba scrisă obligatorie a profilului, iar în data de 3 iulie se va desfăşura proba scrisă la alegere a profilului şi specializării.
Potrivit Inspectoratului Scolar Judeţean Suceava, la proba obligatorie a profilului s-au înscris 6.078 de candidaţi, din care 4.160 la Matematică şi 1.918 la Istorie. Totodată, la proba la alegere a profilului şi specializării s-au înscris 6.094 de candidaţi, din care 2.313 la Biologie, 2.010 la Geografie, 1.011 la disciplinele socio-umane, 274 la Informatică şi 240 la Fizică. Precizăm că din totalul de candidaţi înscrişi pentru a susţine probele scrise din cadrul Bacalaureatului, 487 sunt din serii anterioare. După noile modificări, rezultatele vor fi afişate în data de 7 iulie până la orele 12:00, iar între orele 12:00 şi 16:00 elevii nemulţumiţi pot depune contestaţii.
Precizăm că în judeţul Suceava s-au făcut patru centre de evaluare a lucrărilor de Bacalaureat, acestea sunt constituite în patru unităţi de învăţământ din municipiul Suceava, şi anume: Colegiul de Artă “Ciprian Porumbescu”, Colegiul Tehnic “Petru Muşat”, Liceul cu Program Sportiv şi Liceul Teoretic Filadelfia.
Deşi reprezentanţii ISJ Suceava au anunţat că datele referitoare la modul de colectare şi transportare al lucrărilor de Bacalaureat, precum şi locul în care vor fi corectate, nu pot fi făcute publice, surse neoficiale informează că lucrările elevilor suceveni vor fi trimise pentru a fi corectate în oraşul Sighetu Marmaţiei din judeţul Maramureş. (Iulia-Greta NIGA)

Vezi si

Managerul Spitalului Județean: Toleranța zero față de actele de corupție. Tot personalul va fi reinstruit cu privire la standardul anti-mită

Managerul Spitalului Județean de Urgență ”Sf. Ioan cel Nou” Suceava,  medicul Alexandru Calancea, a susținut …