Saturday , September 24 2022

Lucrările la adăpostul pentru câinii comunitari vor fi terminate într-o lună

caini-maidanezi

Primarul Sucevei, Ion Lungu, vrea ca imediat ce va fi finalizată şi recepţionată lucrarea să poată demara o campanie de strângere a câinilor fără stăpân de pe străzile din oraş

Primarul Ion Lungu vrea să finalizeze în decurs de o lună lucrările de extindere a adăpostului pentru animalele fără stăpân din lunca Sucevei. Cuştile noi de metal au început să fie montate, iar betonul a fost turnat pe o suprafaţă de aproape două treimi din cea proiectată. „După cum se poate observa, pe perioada iernii s-a lucrat la adăpostul pentru câinii comunitari. S-au montat mai multe cuşti ce înseamnă între 70 şi 80% din cele stabilite în documentaţia acestui proiect. De asemenea, mai este de lucrat cam o treime din platforma betonată. ~n măsura în care va fi vreme bună, cred că vom putea continua lucrările şi finaliza turnarea platformei betonate în cursul lunii aprilie. Ne dorim ca până la data de 1 mai să finalizăm lucrările la adăpostul pentru câinii comunitari”, a declarat primarul Ion Lungu.
Primarul Sucevei a adăugat că vrea ca imediat ce va fi finalizată şi recepţionată lucrarea, să poată demara o campanie de strângere a câinilor fără stăpân de pe străzile din oraş. „Aşa cum am mai spus şi cu alte ocazii, vom face tot posibilul să începem din această primăvară o campanie de strângere a câinilor comunitari de pe străzile municipiului Suceava şi să îi ducem în adăpost. Vrem să începem să îi scăpăm pe suceveni de o povară foarte grea, de un stres suplimentar, în mod special pentru copii şi pentru bătrâni”, a mai spus Ion Lungu.
~n final, investiţia privind extinderea adăpostului pentru animalele fără stăpân va costa în jur de 490.000 de lei. Adăpostul actual nu este unul foarte bun, pentru că este amenajat în condiţii improprii atât pentru animalele fără stăpân, cât şi pentru cei de la serviciul de ecarisaj. De asemenea, este subdimensionat faţă de necesarul de locuri pentru câini şi de aceea, în preajma adăpostului, sunt cel puţin zece câini fără stăpân care nu au mai încăput în cuşti. Numărul câinilor fără stăpân din oraş este aproape imposibil de precizat, estimările cele mai puţin exagerate fiind între o mie şi 1.500 de câini comunitari. Asta în condiţiile în care mai sunt tot atât de mulţi în actualul adăpost. Odată cu extinderea acestuia, vor mai putea fi aduşi circa o mie de câini comunitari în cuştile noi. (Dan PRICOPE)

Vezi si

Exercițiu tactic inedit, la Colegiul Național Militar ”Ștefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc

În data de 22 septembrie, la Colegiul Național Militar ”Ștefan cel Mare” a avut loc …