Friday , September 30 2022

Lucrările din Suceava par să fi “încremenit” de două luni încoace

Principala problemă rămâne în continuare finanțarea, indiferent că este vorba de banii de la Guvern care nu mai vin sau de investiții finanțate de la bugetul local, unde încasările lasă de dorit 

santier

Situația lucrărilor din municipiu este aproximativ aceeași de la sfârșitul verii încoace, după cum s-a putut constata în cadrul comandamentului ce a avut loc ieri la Primăria municipiului Suceava. In timp ce unele investiții au finanțare și lucrările merg fără probleme, altele duc o lipsă acută de fonduri, iar plățile se fac cu greutate, mai ales în condițiile în care, așa cum a anunțat edilul sucevean săptămâna trecută, nici încasările de la bugetul local nu sunt îmbucurătoare. Cele mai mari probleme sunt la termo­ficare, acolo unde lucrările nu au putut fi încheiate din lipsă de fonduri. Viceprimarul Lucian Harșovschi a explicat că, deși există unele nereguli legate de lu­crările de termoficare, în condițiile în ca­re sunt facturi neplătite de aproximativ patru milioane de lei municipalitatea nu poate cere mai mult. Speranța rămâne că banii promiși de Guvern vor sosi în cele din urmă și facturile vor putea fi achitate integral. In ceea ce privește alimentarea cu energie termică a celor 23 de scări ca­re încă nu primesc căldură, Lucian Har­șovschi a dat asigurări că situația se va rezolva până joi, 19 octombrie, așa cum fusese anunțat inițial. Unele dificultăți sunt și la lucrările pentru alimentarea cu energie electrică a cartierului Europa, acolo unde constructorul pare că a încheiat lucrările în acest sezon, deși mai sunt încă multe de făcut și vremea permite, iar facturile sunt în acest caz la zi.

“A fost un comandament scurt. La unii cu vești mai bune. S-au mai făcut plăți, pentru că până la urmă ei asta spun, că nu primesc bani de la Primăria municipiului Suceava, iar la alții nu s-au făcut plăți pentru că nu avem de unde, pentru că avem noi promisiuni și aici mă refer la termoficare. Domnul primar Ion Lungu a mai smuls o promisiune guvernanților pentru plata a jumătate din suma alocată inițial, de 3,5 milioane de lei și îi așteptăm din clipă în clipă, cum i-am așteptat și pe ceilalți toată vara. Eu sper ca acum, odată ce este înjumătățită suma, să aibă bani Guvernul României să ne dea pentru a plăti constructorul și a finaliza lucrările începute. Nu am început tot pentru termoficare din lipsă de fonduri și de asemenea avem nevoie de fonduri pentru aducerea la starea inițială acolo unde s-a lucrat. Cred că putem să îi dăm dispăruți pe cei de la Electroconstrucția Elco Iași, care nu au venit la comandament. M-am uitat, la prima oră de dimineață, să văd ce plăți sunt către ei. Ce au facturat a fost plătit. Trebuie să mai aducă transformatoare și sunt sume mai mari de bani, dar mai întâi trebuie să le aducă, să le monteze și apoi să le factureze. Sper eu ca cei de la Direcția Tehnică să poarte discuții cu ei astăzi (n.r. – ieri), să vedem exact de ce lucrurile nu merg, pentru că, dacă vremea e bună încercăm să folosim la maximum această perioadă. Dacă nu era bună nici nu erau pretenții prea multe. La termoficare până joi vor fi reglate toate problemele și sucevenii vor avea căldură în apartamente. Mai avem de lucru la adus la starea inițială. A fost apostrofat și constructorul pentru ceea ce se întâmplă la PT Parc sau în zona Obcini, acolo unde la accesele în scările de bloc sucevenii trebuie să meargă pe acele pasaje puse de acești constructori. Pe de altă parte, cu toate că nu suntem mulțumiți, trebuie să fim îngăduitori pentru că acei bani nu au venit. După ce vor veni banii, îi vom putea pune să tureze mai mult motoarele”, a declarat ieri viceprimarul Lucian Harșovschi.

Lucrările la Zona de Agrement și la blocurile ANL sunt în grafic, urmând ca Zona de Agrement să fie predată în această toamnă către municipalitate, iar apartamentele ANL să fie repartizate în primăvară. (Alexandra IONICA)

Vezi si

Definitivat examen profesori Suceava Obiectiv

Cadrele didactice se pot înscrie la Definitivat 2023 până la data de 14 octombrie

 După admiterea dosarului de înscriere, candidații la Definitivat 2023 vor avea de susținut, în Etapa …

One comment

  1. De ce va apucati de ceva daca nu aveti partea financiara. Maia bagati si firmele astea in colaps,ei sunt cei care va hranesc asa de bine. Salariile vi le-ati marit si nu meritati ca nu faceti nimic in orasul asta. Este un haos total,dar voi stati bine merci pe salarii de sute de milioane. Rusine sa va fie!