Sunday , February 5 2023

Lucrările de reabilitare a rețelelor de termoficare ar putea începe săptămâna viitoare

Amplasamentul a fost predat luni, iar ieri au avut loc întâlnirile cu operatorii care furnizează serviciile de utilități din municipiu, astfel încât firma constructoare să știe exact care este situația din teren. Pentru a putea începe lucrările, firma constructoare încă mai avea de obținut câteva avize și trebuia să identifice împreună cu Poliția Locală soluții privind restricționarea traficului din zonă în perioada de realizare a lucrărilor 

conducte-termoficare-5 [800x600]

Lucrările de reabilitare a rețelelor de termoficare ar putea fi începute săptămâna viitoare. Viceprimarul Marian Andronache a arătat ieri că amplasamentul a fost predat luni, iar ieri au avut loc întâlnirile cu operatorii care furnizează serviciile de utilități din municipiu, astfel încât firma constructoare să știe exact care este situația din teren.

“In data de 6 iunie s-a dat ordinul de începere a lucrărilor pentru reabilitarea sistemului de transport-distribuție a energiei termice în municipiul Suceava: punct termic Obcini, punctul termic Zamca 4 și punct termic Parc. Luni a fost o primă întâlnire pe teren pentru predarea amplasamentului către firma constructoare Consix Construcții SRL. S-au identificat toate problemele. Astăzi (n.r. ieri) sunt în teren cu toți operatorii de utilități, cu cei de la gaz, cu cei de la E.ON, Thermonet, să vadă rețelele, să discute la concret. Aveau nevoie să identificăm un teren pentru a-și depozita materialele, conductele și de asemenea aveau nevoie de o locație pentru a depozita pământul rezultat în urma săpăturilor”, a arătat ieri viceprimarul Marian Andronache.

Acesta a spus că firma constructoare încă mai avea de obținut câteva avize înainte de a putea începe lucrările și trebuia să identifice împreună cu poliția locală soluții privind restricționarea traficului din zonă în perioada de realizare a lucrărilor.

“Lucrările vor începe cât de curând. Firma constructoare mai avea nevoie de câteva avize și trebuia să ia legătura cu Poliția pentru a identifica soluții în ceea ce privește străzile care vor trebui închise pe perioada de realizare a lucrărilor. Străzile sunt destul de înguste în Zamca și nu se poate lucra pe stradă fără a închide circulația. S-au discutat toate detaliile tehnice. Era vorba chiar de un bloc care era singur și necesita o conductă destul de lungă pentru a ajunge la el, aproximativ jumătate dintre consumatorii de acolo au centrale proprii, dar totuși lucrarea trebuie făcută integral. Trebuie să discutăm și graficul de lucrări în următoarele zile, în așa fel încât să știm exact când o să înceapă săpăturile, să știm exact când se oprește apa caldă la ­po­pulație, pentru că trebuie să îi anunțăm pe cetățeni cu câteva zile înainte. Cred că săptămâna viitoare vor demara lucrările. Până atunci își fac pregătirile necesare”, a explicat ieri Marian Andronache.

Conform contractului, lucrările ar trebui realizate în termen de trei luni de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor. Astfel, în condițiile în care vremea o va permite, cele trei puncte termice ar putea fi reabilitate până la începutul lunii septembrie, în așa fel încât, odată cu sosirea sezonului rece, sucevenii racordați la sistemul centralizat să poată beneficia de apă caldă și căldură. Conform declarațiilor primarului Ion Lungu, reabilitarea rețelelor de transport-distribuție va începe cu punctul termic Zamca 4, lucrările urmând a fi realizate etapizat, lucrându-se la un singur punct termic odată, astfel încât oprirea apei calde să afecteze cât mai puțini consumatori. Punctul termic Zamca 4 are cei mai mulți abonați, acesta deservind străzile Grigore Ureche, Ion Neculce, Bogdan Dăncilă, Stejarului, pe o lungime de 2.126 de metri; punctul termic Obcini deservește străzile Stațiunii, Victoriei și Măgurei pe o lungime de 2.787 m și punctul termic Parc deservește zona centrală. Autoritățile locale vor anunța cu câteva zile înainte data la care vor fi începute lucrările, astfel încât consumatorii racordați la sistemul centralizat să știe de când nu vor mai beneficia de apă caldă. (Alexandra IONICA)

 

Vezi si

Programul detaliat al manifestărilor organizate de Primărie la împlinirea a 635 de ani de la atestarea documentară a Sucevei

Primăria municipiului Suceava a anunțat, sâmbătă dimineață, programul detaliat al manifestărilor prilejuite de sărbătorirea împlinirii …