Tuesday , January 31 2023

Lucrările de asfaltare de pe strada Eternității au fost finalizate

Strada Eternității a fost modernizată în acest an pe o lungime de 370 m, din care pe o porțiune de 160 m a fost turnat beton, iar în rest a fost turnat covor asfaltic

 strada eternitatii 1

Viceprimarul Lucian Harșovschi a anunțat ieri că o altă stradă din municipiu a fost finalizată în cadrul lucrărilor de asfaltare din acest an. Strada Eternității a fost modernizată în acest an pe o lungime de 370 m, din care pe o porțiune de 160 m a fost turnat beton, iar pe o porțiune de 210 m a fost turnat covor asfaltic. Lucrările s-au desfășurat pe două tronsoare, primul la intrarea din str. 22 Decembrie, iar al doilea a făcut legătura dintre zona betonată până la poarta cimitirului.

“O nouă stradă a fost finalizată, str. Eternității din Burdujeni-Sat. Această stradă este “atipică” deoarece mo­der­nizarea ei s-a făcut atât cu covor asfaltic, cât și cu beton (o porțiune a acesteia este destul de abruptă și a necesitat ­be­tonare). Lucrarea a fost demarată la sfârșitul anului trecut, dar, datorită vremii nefavorabile, lucrările au fost sistate și reluate anul acesta”, a arătat ieri Lucian Harșovschi.strada eternitatii 2

Din punct de vedere tehnic, lucrările la această stradă au presupus turnarea de beton pe o suprafață de 560 mp, ­tur­narea de îmbrăcăminte din mixturi asfaltice pe o suprafață de 1.260 mp, turnarea a 182 de tone de strat de legătură (binder) cu o grosime de 6 cm, precum și a 121 de tone de strat de uzură cu o grosime de 4 cm. De asemenea, au fost montate rigole carosabile pe o lungime de 420 m. (A.I.)

 

Vezi si

Februarie începe cu o oprire de apă la Rădăuți

În data de 1 februarie începând cu ora 08.00 în zona Şcolii gimnaziale „Ion Pintilie” …

One comment

  1. Am o simpla întrebare pt domnul viceprimar : de ce în Obcini și asfaltează doar bucăți mici de strada în loc sa se ia dintr-un capăt în altul ? Stați și stricați câteva porțiuni de strada și lăsați asa câteva zile, formați mai bine spus niște gropi care nu pot fi evitate și după carpiti strada și gata, ați asfaltat! Asta e treaba de mântuială. Dar dacă unul de la conducere ar fi locuit prin Obcini, sa vedeti ce străzi bune se mai făceau. Veniți pe strada Magurei sa vedeți cum se lucrează, pe porțiuni de 30 de metri maxim se asfaltează. Și noi suntem Suceveni, și noi plătim taxe și impozite dar o strada sa o asfaltați dintr-un capăt în altul în acest cartier mai rar. Rușine!