Saturday , May 25 2024

Lucian Harșovschi și-a depus candidatura la funcția de primar, flancat de toți greii din PNL Suceava

Miercuri dimineață viceprimarul Sucevei, Lucian Harșovschi, și-a depus candidatura pentru funcția de primar al municipiului. El este primul candidat dintre cei anunțați de partide care și-a înregistrat oficial candidatura la Biroul Electoral Municipal Suceava. Odată cu el au fost înregistrate și candidaturile echipei sale de consilieri locali, în total fiind 13 dosare depuse și care vor fi analizate pentru un răspuns în proxima perioadă. De altfel, Lucian Harșovschi deschide și lista de candidați PNL la Consiliul Local Suceava.

La depunerea candidaturii au fost prezenți președintele PNL Suceava și al Consiliului Județean (CJ) Suceava, Gheorghe Flutur, primarul Sucevei, Ion Lungu și deputații liberali Ioan Balan și Bogdan Gheorghiu, lor alăturându-li-se ulterior – la declarația de presă care se face, de regulă, după depunerea efectivă a dosarelor cu candidaturi – și prefectul Alexandru Moldovan. De altfel, declarația de presă a fost susținută de Lucian Harșovschi având în spatele său întreaga echipă de consilieri iar el fiind flancat de Gheorghe Flutur și Ion Lungu, dar și de Ioan Balan și Alexandru Moldovan.

Declarația lui Lucian Harșovschi a început și s-a încheiat cu referiri la divinitate, însă consistența mesajului său a fost una laică îndreptată înspre subiecte din zona administrației publice și a pornit de la ideea de echipă. „Lucian Harșovschi înseamnă echipă, echipa pe care am făcut-o dintotdeauna cu sucevenii și echipa pe care o am acum lângă mine. Am alături de mine oameni care au performat profesional, tineri, dar și cu experiență, care își doresc să se dedice dezvoltării orașului”, a spus Lucian Harșovschi, nu înainte de a vorbi despre asumarea deciziei de a candida la funcția de primar al Sucevei și încrederea pe care o are că „împreună vom face lucruri bune pentru Suceava”. El a declarat că din echipa sa de candidați pentru Consiliul Local Suceava fac parte profesori universitari, medici, ingineri, cadre didactice, sportivi, economiști, juriști, iar media de vârstă este de 41 de ani, doamnele și domnișoarele fiind în pondere de 55%.

În ceea ce privește proiectele pe care le va pune în aplicare, Lucian Harșovschi nu a omis să menționeze sloganul său de campanie „Suceava întinerește” după care s-a referit la: 2 creșe și 3 noi grădinițe; terenuri sintetice pentru toate școlile din municipiu și o nouă bază sportivă; o nouă față a Sucevei prin implementarea Regulamentului Local Urbanistic; sensuri unice cu bandă dedicată transportului în comun și sistematizare rutieră inteligentă alături de fluidizarea traficului prin transport public ecologic metropolitan; o nouă legătură rutieră între cartierele Burdujeni și Ițcani, precum și un nou acces în cartierul Obcini; modernizarea Sucevei de la scara blocului; fără străzi de pământ; parcări supraetajate în toate cartierele orașului; parc fotovoltaic; digitalizarea asociațiilor de proprietari; trecerea în subteran a cablurilor; platformă industrială în zona Termica – noi locuri de muncă; sala polivalentă; evenimente de divertisment și cultură în aer liber și spații neconvenționale; aquapark; parcul Șipote; 100.000 de copaci plantați în întreg municipiul, în primele 365 de zile. Totuși, atragerea fondurilor europene constituie punctul central al programului său iar despre toate proiectele enumerate, Lucian Harșovschi a ținut să precizeze că, bazându-se pe experiența pe care o are, poate să spună că „sunt realizabile”.

Primul care a luat cuvântul după declarațiile lui Lucian Harșovschi a fost Gheorghe Flutur. De la bun început liderul județean al PNL a ținut să mulțumească primarului Ion Lungu și să evidențieze maturitatea acestuia atunci când a luat decizia de a preda ștafeta lui Lucian Harșovschi, dar a enumerat proiectele și rezultatele meritorii ale edilului în cei 20 de ani de la preluarea primului mandat de primar în 2004. Despre prezența lui Ion Lungu la acest eveniment, Gheorghe Flutur a avut cuvinte de apreciere, el numind acest lucru o „tranziție de catifea” și este o garanție că lucrurile bune vor continua. „Și eu vreau să fiu o garanție a acestei schimbări de gardă pentru că Partidul Național Liberal este o pepinieră vie. Uitați-vă că din această pepinieră vin garniturile noi și pregătim în continuare acest lucru. Eu o să intru să candidez, să îmi asum încă o dată președinția Consiliului Județean Suceava și din acest motiv: acești tineri să fie ajutațiMă bazez foarte mult pe Lucian Harșovschi”, a declarat Gheorghe Flutur.

Desigur, au urmat și cuvinte de apreciere la adresa lui Lucian Harșovschi și a echipei sale – „această întinerire este total sprijinită de mine” – și cu privire la proiectele pentru Suceava iar, în schimb, Ion Lungu – despre care Gheorghe Flutur a spus că care are planuri cu el „în politica mare” – a spus că a venit cu plăcere la acest eveniment pentru că se întâmplă ceea se spunea chiar el: predarea de ștafetă. „Este primul pas în predarea ștafetei. Astăzi Lucian și-a depus candidatura pentru funcția de primar al municipiului Suceava. Nu întâmplător am depus primii. Sunt convins că acest clasament, locul 1, va fi păstrat și pe data de 9 iunie. Mă bucur că aceste proiecte aduse de mine au fost preluate de Lucian. Este o garanție că ele vor fi duse înainte. Sunt convins că elanul și tinerețea lui Lucian va mai adăuga la aceste proiecte. Eu rămân alături de el, de echipa de la Primărie, alături de PNL. Suntem o echipă și sunt convins că vom duce Suceava înainte pe drumul cel bun, să transformăm Suceava într-un oraș frumos, unde îți place să trăieștiLucian a lucrat alături de mine aceste proiecte, are expertiza necesară și vom avea în fiecare zi o bătălie să nu pierdem niciun leu european. Sunt convins că așa va fi și sunt convins că Lucian Harșovschi va fi noul primar al municipiului Suceava”, a declarat Ion Lungu.

Lista de consilieri propuși de PNL pentru Consiliul Local Suceava:

 1. Harșovschi Lucian – Inginer – 42 de ani
 2. Ardeleanu Sanda-Maria – Profesor Universitar – 69 de ani
 3. Anton Ciprian – Profesor – 44 de ani
 4. Ungurian Daniel – Jurist – 44 de ani
 5. Boghean Florin – Profesor Universitar – 48 de ani
 6. Corlățan Mugurel – Economist – 44 de ani
 7. Harja-Samsonescu Alexandra – Economist – 34 de ani
 8. Flutur Mihai – Inginer – 53 de ani
 9. Păstrav Bogdan – Inginer economist – 43 de ani
 10. Dima Victorina – Medic – 45 de ani
 11. Focșăneanu Alexandru – Antreprenor – 30 de ani
 12. Tuchlei Mihaela-Raluca – Economist – 37 de ani
 13. Pîțu Diana – Economist – 36 de ani
 14. Nuțu Silvia-Corina – Profesor – 53 de ani
 15. Mihalescul Sorin – Sportiv – 43 de ani
 16. Coșovanu Manuela – Designer – 39 de ani
 17. Zăhărescu Marian – Inginer – 31 de ani
 18. Gherasim Valerică – Profesor – 60 de ani
 19. Mocrei-Rebrean Irina – Filolog 38 de ani
 20. Matei Dănuț – Inginer – 56 de ani
 21. Giosan Raluca – Avocat – 34 de ani
 22. Șulea Alexandra – Asistent medical – 32 de ani
 23. Vițega Narcisa-Amedeia – Inginer – 55 de ani
 24. Ștefan Diana – Fiziokinetoterapeut – 28 de ani
 25. Iremciuc Mihaela – Economist – 27 de ani
 26. Vrabie Adina – Traducător – 36 de ani
 27. Tofan Lăcrămioara – Economist – 39 de ani
 28. Gheorghe Bianca – Specialist comunicare – 33 de ani
 29. Havriliuc Alexandru – Sportiv – 28 de ani.  (Dan PRICOPE)

 

 

 

 

Vezi si

Gheorghe Șoldan: Suceava are nevoie de un primar precum Vasile Rîmbu

Deputatul Gheorghe Șoldan, candidatul PSD la conducerea Consiliului Județean Suceava, și Vasile Rîmbu, candidatul social-democraților …