Sunday , February 5 2023

Loturi de casă repartizate tinerilor din Suceava de Buna Vestire

15 parcele în zona Tătărași și 5 parcele în Dealul Mănăstirii au fost eliberate de tinerii care au avut repartiție și au renunțat să mai construiască, iar ieri Primăria le-a acordat altor tineri. Solicitanții acestor terenuri trebuie să aibă între 18 și 35 de ani, să nu dețină în proprietate terenuri sau construcții și să poată face dovada că au în cont banii necesari pentru demararea construcției 

Contractele pentru repartizarea gratuită a unor parcele de casă pentru tineri, în baza Legii 15/2003, au fost semnate luni, de Buna Vestire, la sediul Primăriei Suceava. O informare pe această temă a fost făcută de primarul Ion Lungu. Principalele condiții pe care trebuie să le întrunească solicitanții acestor terenuri sunt să aibă între 18 și 35 de ani, să nu dețină în proprietate terenuri sau construcții și să poată face dovada că au în cont banii necesari pentru demararea construcției.

„O veste bună. Semnăm contractele pentru repartizarea suprafețelor de teren, în baza Legii 15/2003, tinerilor între 18-35 de ani care nu dețin terenuri sau construcții în proprietate. Au fost repartizate 15 parcele în zona Tătărași și 5 parcele în Dealul Mănăstirii. Aceste suprafețe de teren au fost eliberate de tinerii care au avut repartiție și au renunțat să mai construiască. Municipalitatea suceveană e una dintre puținele care a construit două cartiere pentru tineri. Până la sfârșitul acestui mandat va fi finalizat și Cartierul Europa din zona Tătărași”, a precizat primarul Sucevei, Ion Lungu.

Precizăm că terenurile respective au putut fi atribuite unor tineri ca urmare a faptului că alții care au primit cu ani mulți în urmă loturi de casă nu au demarat construcția, notificând Primăria în acest sens, iar Consiliul Local a adoptat, ulterior, proiecte de hotărâre privitor la retragerea folosinței gratuite a parcelelor respective, acestea fiind atribuite altor solicitanți. (D.P.)

 

Vezi si

Ministrul Sănătății le reamintește medicilor: Solicitarea de bunuri materiale sau bani pentru un act medical, intolerabilă, constituie faptă penală 

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat, sâmbătă, că este “absolut inacceptabil” ca medicii să ceară …