Thursday , December 1 2022

ICCJ a decis pentru a cincea oara: Lotul Dimbu ramane in arest

dimbu arestat [800x600]

Înalta Curte de Casație și Justiție a admis, aseară, contestația formulată de procurorii anticorupție, dispunând păstrarea în arrest pentru încă 30 de zile a lui Dumitru Dîmbu, Bogdan Bărbuţă, Constantin Babiuc şi Aurel Olărean

Pentru a cincea oară, Înalta Curte de Casație și Justiție a admis, aseară, contestația formulată de procurorii DNA, împotriva unei decizii a Curții de Apel Cluj, vizând înlocuirea măsurii arestului preventive cu arestul la domiciliu, pentru Dumitru Dîmbu, fostul judecător rădăuţean Bogdan Bărbuţă, afaceristul Constantin Babiuc şi primarul radautean Aurel Olărean. În acest fel cei patru inculpati vor rămâne arestați în penitenciarul Gherla încă 30 de zile, de la data de 8 martie a.c.
Dumitru Dîmbu, Bogdan Bărbuță și Constantin Babiuc au intrat în cea de-a opta lună de arest preventiv în vreme ce Aurel Olărean a acumulat, la rândul său, șase luni de arest.
Încă de la începutul luni februarie a.c., erau aşteptări privind ieşirea dosarului din camera preliminară pentru a se trece la judecarea cauzei pe fond. Acest lucuru nu s-a petrecut, ba mai mult, judecătorul de cameră preliminară a cerut sesizarea Curţii Constituiţionale pentru două excepţii de neconstituţionalitate ce vor fi judecate la un termen care încă nu a fost stabilit. (Neculai ROSCA)

Vezi si

Tânăr din Bogdănești, fără permis, prins extrem de beat la volan

În noaptea de marți spre miercuri, la ora 01.32, în afara localității Baia, în zona …