Tuesday , December 6 2022

Locuință din Adâncata, mistuită de un incendiu pornit de la un scurt-circuit la o instalație electrică improvizată

Marți seara, în jurul orelor 21.00, A. Ionuț, de 45 ani, din Adâncata, a sesizat în momentul când se întorcea acasă  că în dormitorul casei sale izbucnise un incendiu. Bărbatul a încercat să stingă focul cu un extinctor, însă fără rezultat. Incendiul s-a propagat cu repeziciune, astfel flăcările au cuprins întreg imobilul.A. Ionuț a iești în drumul public, unde au venit mai mulți vecini, care au apelat 112 solicitând intervenția pompierilor. În scurt timp la fața locului s-a deplasat un echipaj SVSU Adâncata, iar ulterior două autospeciale din cadru ISU Suceava, care au procedat la lichidarea incendiului. La sosirea lucrătorilor de poliție și a echipajelor de pompieri la fața locului incendiul se manifesta cu flacără deschisă atât în interior cât și  la acoperișul casei.

În urma incendiului a ars casa de locuit cu acoperiș din azbociment pe o suprafață de 80 mp. Incendiul s-a manifestat doar la casa de locuit, fără pericol de propagare la alte anexe, sau locuințe.

Atât în urma cercetării locului faptei cât și din procesul verbal de intervenție a Pompierilor militari s-a stabilit drept cauză probabilă a incendiului scurt-circuit electric. Locuința respectivă nu are sistem electric autorizat, iar A. Ionuț a efectuat un circuit electric improvizat, cu ajutorul căruia își lumina camera în care locuia efectiv. De asemenea la circuitul electric improvizat avea conectate mai multe instalații electrice de iluminat (pentru sărbătorile de iarnă) care funcționau în permanență.

Fiind la fața locului, A. Maria, mama  lui A. Ionuț, s-a speriat, fiindu-i acordate îngrijiri medicale de către echipajul ambulanțier din cadrul ISU Suceava. Numita Ailene Maria a fost diagnosticată cu ”hipertensiune arterială, refuzând să fie transportată la UPU din cadrul Spitalului Județean Suceava. Nu au fost puse în pericol alte bunuri sau persoane.

Proprietarul a estimat valoarea prejudiciului cauzat prin incendiu la suma de 20.000 lei, imobilul nefiind asigurat.

Vezi si

De Moș Nicolae, Gheorghe Flutur a dus daruri unei tinere familii din Șcheia care are cvadrupleți

Marți, 6 decembrie, președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a vizitat familia Balan, o familie …