Wednesday , October 5 2022

Localnicii din Scheia au început să-și facă dreptate singuri

Doi frați din Scheia au sechestrat un hoț minor din cătunul de rromi, l-au dus în casa unui consătean, unde l-au bătut pentru că a spart o mașină și a furat un rucsac din interior. Cei doi tineri care și-au făcut dreptate singuri au fost reținuți pentru 24 de ore

Post politie Scheia (google street)

La data de 15 aprilie 2017, la ora 11.53, polițiștii din Scheia au fost anunțați prin 112 despre faptul că, în jurul orei 11.45, membrii familiei lui Vasile – Daniel Ciobotaru, de 40 de ani, din comuna Scheia, l-au introdus forțat într-o mașină pe Eduard Stancu, de 13 ani, din aceeași localitate, după care l-au dus la locuința acestora, unde îl bat.

În urma cercetărilor făcute de polițiști a reieșit că la data de 15 aprilie a.c., în jurul orei 11.45, în timp ce Eduard Stancu se afla în localitatea Scheia, în cătunul de rromi, a fost ajuns din urmă de Rami Cucut, de 41 de ani, care conducea un autoturism Volkswagen Passat, în care se mai aflau Ilie – Daniel Ferar, de 21 de ani și fratele acestuia Vasile – Dragoș Ferar, de 19 ani, ambii din comuna Scheia. Din urmă a venit și Vasile – Daniel Ciobotaru, tatăl ultimilor doi, care conducea un autoturism Opel Astra.

Vasile Daniel Ferar i-a reproșat lui Eduard Stancu faptul că în noaptea de 14 spre 15 aprilie 2017, împreună cu alți consăteni, ar fi sustras un rucsac ce aparține concubinei lui Rami Cucut, din autoturismul acestuia.

Imediat, Eduard Stancu a fugit prin curtea locuinței lui Constantin Stancu ajungând în curtea lui Nicolae Stancu, de 32 de ani, din aceeași localitate, cei doi fiind unchii săi.

Rami Cucut și-a continuat deplasarea cu mașina, iar Vasile – Daniel Ciobotaru și-a schimbat direcția de mers cu propriul autotu­rism, astfel că amândoi l-au înconjurat pe Eduard Stancu în apropierea locuinței lui Nicolae Stancu.

Din autoturismul Volkswagen Passat au coborât Vasile – Daniel Ferar și Vasile – Dragoș Ferar. Cei doi au pătruns fără drept în curtea locuinței lui Nicolae Stancu, unde l-au prins de mâini pe Eduard Stancu și contrar voinței acestuia și a opunerii sale efective, l-au introdus cu forța în autovehicul.

După ce l-au băgat în mașină, Rami Cucut a condus către locuința lui Vasile – Daniel Ciobotaru, timp în care Ilie – Daniel Ferar și Vasile – Dragoș Ferar îi aplicau lovituri lui Eduard Stancu, acesta fiind ținut între cei doi pe bancheta din spate.

Ajunși la destinație, Ilie – Daniel Ferar și Vasile – Dragoș Ferar l-au luat pe Eduard Stancu și l-au băgat cu forța în casă, unde în prezența lui Rami Cucut și Vasile Daniel Ciobotaru au început să îi aplice lovituri cu pumnii și picioarele peste corp. Cei patru îi reproșau lui Eduard Stancu că a spart geamul de la autoturismul lui Rami Cucut și din interior a furat un rucsac, moment în care Rami Cucut i-a aplicat o lovitură cu dosul palmei în zona pieptului lui Eduard Stancu.

Când patrula din cadrul Poliției comunale Scheia a ajuns la fața locului, în curte se aflau Rami Cucut și Vasile – Dragoș Ferar, iar din locuință au ieșit pe rând Vasile – Daniel Ferar, Ilie – Daniel Ciobotaru și Eduard Stancu. În acest caz a fost întocmit un dosar penal pentru comiterea infracțiunilor de „lipsire de libertate în mod ilegal”, „lovire sau alte violențe” și „violare de domiciliu”. Polițiștii au dispus continuarea urmăririi penale față de Ilie Daniel Ferar și Vasile Dragoș Ferar sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „lipsire de libertate în mod ilegal”, „lovire sau alte violențe” și „violare de domiciliu”. Cei doi au fost reținuți pentru 24 de ore. Aceștia au fost prezentați procurorului de serviciu, care a dispus înlocuirea măsurii reținerii luată față de aceștia cu măsura preventivă a controlului judiciar pentru 60 de zile. (Dănuț ZUZEAC)

 

Vezi si

TIR din Suceava, încărcat cu 24 de tone de vechituri și gunoaie din Suedia, oprit la intrarea în țară

Marți, 04 octombrie a.c., în jurul orei 14.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Petea, …

4 comments

  1. Este incredibila nesimtirea politistilor care VOR MARIRI DE SALARII.
    De ce? Nu le ajung spagile de la TIGANI?
    O sa se zica, de catre unii, probabil sub 0,5% din totalul politistilor, ca nu sunt toti la fel. CORECT. Dar ce fac impotriva “colegilor” mana in mana cu hotii? Nimic. Deci cred ca pot fi considerati PARTASI.

  2. Vai ,dar ce face Politia,Primăria și celelalte organisme??Acolo trebuie programe speciale,imbarcati si trimisi la Scoala speciala toți copiii aceia care nu fac decat fură si se califica in furat.Trebuie data ocupație-un CANAL DE SAPAT !!!!

  3. Asta sa fie învățătura de minte pentru tiganii care fura!

  4. Foarte bine i-a facut hotului.
    Sper sa ia pedepse cu suspendare avand in vedere circumstantele atenuante (incapacitatea politiei de a asigura o stare de siguranta in localitate).