Thursday , August 18 2022

Liteniul va beneficia de cea mai modernă Grădiniță cu Program Prelungit din județ

Terminată înainte de termen, în baza unui proiect în valoare de peste 3,4 milioane de lei, noua grădiniță va intra din toamnă în circuitul școlar și va găzdui șase grupe de copii. Construită pe patru niveluri, clădirea dispune de toate facilitățile necesare desfășurării unui act educativ de calitate.  “Este o lucrare importantă pentru comunitatea noastră, realizată la cererea multor părinți”, a precizat primarul Tomiță Onisii.

Preșcolarii din orașul Liteni vor învăța din toamnă în cea mai modernă Grădiniță cu Program Prelungit din județul Suceava.

Conform primarului Tomiță Onisii, construcția noii clădiri a fost finalizată înainte de termen, ultimul pas rămas de făcut fiind acreditarea grădiniței la Ministerul Educației. “Este o lucrare importantă pentru comunitatea noastră, realizată în baza unui proiect pe care l-am depus încă din 2020, la cererea multor părinți. Avem familii în care ambii părinți au joburi și ne-am dorit să le asigurăm posibilitatea să-și lase copii în condiții foarte bune la grădiniță și să poată să-i ia seara. Sper să ne ajute și celelalte instituții, să o putem acredita și să o dăm în folosință cât mai repede”, a precizat edilul orașului Liteni.

Realizată în baza unui proiect în valoare de peste 3,4 milioane de lei, bani proveniți din fonduri guvernamentale, prin PNDL, noua Grădiniță cu Program Prelungit din Liteni are peste 1.500 de metri pătrați desfășurați pe patru niveluri, demisol, parter, etaj și mansardă, unde își vor desfășura activitatea șase grupe de copii.

Clădirea beneficiază de toate facilitățile necesare desfășurării unui act educativ de calitate, și anume spații educative, spații de recreere, sală de mese, dormitoare, uscător și bucătărie proprie.

Grădinița cu Program Prelungit din Liteni va intra în circuitul școlar din septembrie 2022.

De asemenea, la Liteni este posibil să fie construită și o creșă pentru patru grupe de copii. Viitoarea creșă a fost introdusă deja pe lista de sinteză a Ministerului Dezvoltării, iar Primăria a trimis toate documentele solicitate. (D.C.)

Vezi si

Canotoarea Ionela Cozmiuc va primi titlul de cetățean de onoare al Sucevei

Campioana europeană la canotaj Ionela Cozmiuc va deveni cetățean de onoare a municipiului Suceava. Primarul …