Tuesday , December 5 2023

Listele copiilor înscriși în clasa pregătitoare nu au fost publicate vineri pentru că aplicația informatică a Ministerului Educației nu a funcționat

Aplicația informatică a Ministerului Educației privind înscrierile în clasa pregătitoare pentru anul școlar 2022-2023 nu a funcționat la finalul săptămânii, astfel că listele cu numele copiilor admiși nu au fost publicate vineri, conform calendarului.

Unele unități de învățământ din marile orașe din țară au publicat pe site-urile proprii informația privind eroarea informatică ce nu a permis afișarea listelor cu numele copiilor admiși în clasa pregătitoare. Ba mai mult, acolo unde a fost cazul, au precizat că toate cererile au fost aprobate și că imediat ce aplicația informatică va funcționa vor fi publicate listele cu numele copiilor care vor începe cursurile învățământului primar în toamnă.

Însă cele mai multe unități școlare, dar și inspectorate școlare județene au decis să aștepte remedierea situației informatice de la București și, cel mai probabil, în cursul zilei de luni să posteze informațiile așteptate de părinți.

În etapa de înscriere a copiilor în învăţământul primar pentru anul şcolar 2022-2023, la nivelul județului Suceava, au fost depuse  6.485 de cereri, iar în unitățile de învățământ sunt disponibile 7.217 locuri în total. A doua etapă de înscriere în clasa pregătitoare, pentru ocuparea locurilor ce vor rămâne libere, va avea loc între 31 mai – 7 iunie. În data de 10 iunie vor fi afișate listele finale ale copiilor înscriși în clasa pregătitoare pentru anul școlar 2022-2023. (O. N.)

 

Vezi si

Două transporturi de cherestea fără acte, depistate de polițiști la Spătărești și Drăgușeni

Pe 29 noiembrie, la ora 20.15, în localitatea Spătărești,  polițiștii  au oprit o autoutilitară condusă …