Friday , April 19 2024

Lista cu ultimele medii de intrare la liceele sucevene. Note fabuloase la “Stefan” şi “Petru”, admişi cu medii sub 3, la liceele din judeţ

5.651 de absolvenţi de clasa a VIII-a au fost repartizaţi ieri la liceele din judeţul Suceava. Printre aceştia se numărăr 12 elevi cu media zece, dar şi foarte mulţi cu medii de admitere foarte mici, cea mai mică fiind 2,48. Cea mai mică medie de admitere înregistrată la Colegiul Naţional “Petru Rareş” Suceava, de către un candidat la profilul Filologie – Franceză, este 8,34. La Colegiul Naţional “Stefan cel Mare” Suceava, cea mai mică medie de admitere de anul aceste este 9,11, la profilul Stiinţe Sociale

Ieri, la Ministerul Educaţiei şi Cercetării Stiinţifice a avut loc repartizarea computerizată la licee a elevilor care au absolvit clasa a VIII-a, rezultatele acesteia fiind afişate imediat pe site-ul admitere.edu.ro. In cursul zilei de astăzi, în unităţile de învăţământ vor fi afişate listele cu elevii repartizaţi deja, dar şi cele cu locurile rămase neocupate.
Aşa cum se poate observa şi în tabelul alaturat, cele mai mari medii de admitere s-au înregistrat şi în acest an la liceele din municipiul Suceava, “Petru Rareş“ şi “Stefan cel Mare. Astfel, la Colegiul Naţional “Petru Rareş“, ultima medie de intrare la specializarea “Stiinţe ale Naturii” (bilingv) a fost 9.71, la mică distanţă aflându-se ultima medie de intrare la specializare “Matematică – Informatică” (bilingv) la Colegiul Naţional “Stefan cel Mare”, 9.70.
5.651 de absolvenţi de clasa a VIII-a s-au înscris pentru admiterea computerizată la liceu, dintre aceştia, 61 de candidaţi provenind din alte judeţe. Potrivit Inspectoratului Scolar Judeţean Suceava, numărul de locuri disponibile în judeţul nostru, pentru clasa a IX-a este 6.552. Reprezentanţii ISJ Suceava au precizat că un număr de 546 de elevi au fost admişi deja în unităţile liceale de învăţământ, dintre aceştia, 280 în învăţământul vocaţional, 115 în învăţământul special, 120 în învăţământul militar şi 31 au ocupat locurile destinate elevilor rromi.
VEDEŢI LISTA CU REPARTIZĂRILE IN LICEELE DIN JUDETUL SUCEAVA
Conform statisticii publicate de Ministerul Educaţiei şi Cercetării Stiinţifice pe site-ul admitere.edu.ro, în judeţul Suceava, cei 12 absolvenţi de clasa a VIII-a, cu media zece, s-au înscris la următoarele unităţi liceale de învăţământ: cinci dintre elevi s-au înscris la Colegiul Naţional “Stefan cel Mare” Suceava, patru la Colegiul Naţional “Alexandru cel Bun” din Gura Humorului, doi candidaţi înscriindu-se la la Colegiul Naţional “Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuţi şi unul la Liceul Tehnologic “Ion Nistor” din Vicovu de Sus.  Pe lângă aceste medii mari de admitere, în judeţul Suceava, s-au înregistrat şi medii sub trei. Acestea sunt: 2,92, medie obţinută de un elev care a optat pentru a urma studiile la Colegiul “Andronic Motrescu” Rădăuţi, 2,89 şi 2,59, medii a doi elevi candidaţi pentru a ocupa câte un loc la Liceul Tehnologic “Oltea Doamna” Dolhasca şi cea mai mică medie de admitere – 2,48, cea a unui elev ce doreşte să studieze la Liceul Tehnologic Nr. 1 din Câmpulung Moldovenesc.
Lăsând la o parte acest clasament, cea mai mică medie de admitere înregistrată la Colegiul Naţional “Petru Rareş” Suceava de către un candidat la profilul Filologie – Franceză este 8,34. Directoarea unităţii liceale de învăţământ, Daniela Dungeanu s-a declarat foarte mulţumită de admiterea din acest an, susţinând că este mai bine decât anul trecut. “Avem prima medie din judeţ, media de admitere crescând destul de mult faţă de cea de anul trecut. Nu îmi amintesc exact cifrele, dar ştiu sigur că ultima medie de admitere la “Petru Rareş” de anul trecut a fost sub 8,00″, a declarat Daniela Dungeanu, directoarea Colegiului Naţional “Petru Rareş” Suceava.
La Colegiul Naţional “Stefan cel Mare” Suceava, cea mai mică medie de admitere de anul aceste este 9,11 la profilul Stiinţe Sociale. Potrivit directorului adjunct, Gabriel Hacman, ultima medie de admitere înregistrată anul trecut a fost tot peste 9. “In ceea ce îi priveşte pe cei cinci elevi cu media zece, este alegerea lor pe care, cred că au făcut-o pentru că Colegiul Naţional “Stefan cel Mare” este un liceu bun, iar mare parte dintre elevii care intră cu medii mari şi le conservă, adică pe parcursul anilor de liceu obţin note la fel de bune”, a declarat Gabriel Hacman, directorul adjunct al Colegiului Naţional “Stefan cel Mare” Suceava. (Iulia Greta NIGA)

Vezi si

21 de elevi de la ”Hurmuzachi”, calificați la etapele naționale ale olimpiadelor școlare, de la aproape toate disciplinele din planurile-cadru

”Lotul olimpicilor naționali de la CNEH cuprinde, astfel, 21 de elevi calificați la 13 discipline …