Friday , December 9 2022

LISTA celor 148 de proiecte ale localităților sucevene pentru drumuri, apă și canalizare care vor fi finanțate prin Programul ”Anghel Saligny”

Președintele Consiliului Județean Suceava,  Gheorghe Flutur, a anunțat, vineri, că a fost finalizată aprobarea proiectelor prin Programul “Anghel Saligny” pentru județul Suceava.

Au fost aprobate 148 de proiecte, din care 116 pentru comune, 15 pentru orașe, 11 pentru municipii și 6 pentru Consiliul Județean. Din cele 330 milioane de euro, circa 190 milioane de euro sunt destinate proiectelor pentru drumuri, însemnând circa 550 km drumuri județene și comunale.  Reamintim că județul Suceava are în evidență 1.383 km de drumuri comunale clasate.
De asemenea, s-au aprobat 54 proiecte pentru apă și canalizare, 140 milioane de euro, care ar urma să deservească peste 200.000 de locuitori.
”Acest program este cel mai mare program de modernizare a infrastructurii de bază a județului Suceava din ultimii ani și care, în următorii 3-4 ani, va face ca județul Suceava să aibă cea mai mare parte a rețelei de drumuri modernizată și majoritatea populației racordată la rețelele de apă și canalizare. Acest lucru înseamnă confort, înseamnă civilizație.  Aș vrea să reamintesc sucevenilor că acest Program este cel mai ambițios din actualul mandat, alături de Autostrada A7 și Autostrada Nordului”, a explicat președintele CJ, Gheorghe Flutur. (D.P.)

Vă prezentăm în continuare lista celor 148 de proiecte din județul Suceava finanțate prin Programul național de investiții ”Anghel Saligny”:

Vezi si

Amendă de 40.000 lei pentru o firmă de dezmembrări auto din comuna Moara

Garda de Mediu Suceava a primit o sesizare privind disconfortul provocat vecinătăților prin zgomot, fum …