Monday , August 15 2022

Lista actualizată a centrelor de evaluare COVID din județul Suceava

Pe fondul creșterii numărului de infectări, Ministerul Sănătăţii a publicat, vineri, lista actualizată a Centrelor de evaluare COVID -19 din Bucureşti şi din ţară.

În județul Suceava, centre de evaluare COVID-19 sunt la Spitalul Județean Suceava și la spitalele municipale din Rădăuți, Fălticeni și Câmpulung Moldovenesc.

Detalii despre datele de contact şi programul de funcţionare al acestor centre pot fi găsite în tabelul de mai jos, publicat de DSP Suceava:

Reamintim că persoanele care se prezintă la un centru de evaluare COVID trebuie să aibă un test pozitiv la coronavirus. Aici sunt consultate de medici și primesc tratament.

Aceste centre de evaluare Covid-19 au rolul de a elibera unitățile de primiri urgențe și ambulatoriile din spitale. La centrul de evaluare Covid are loc evaluarea clinică a pacientului și evaluarea antecedentelor medicale.

Pacienții testați pozitiv pentru SARS-CoV2 trebuie să ajungă la un centru de evaluare în ziua în care au primit rezultatul testului sau într-un timp cât mai scurt.

La aceste centre, pacienții pot primi inclusiv tratament cu antivirale, pe care ulterior îl pot urma la domiciliu sub monitorizarea medicului de familie.

La centrul de evaluare Covid-19, pacienții trebuie să prezinte pe lângă rezultatul unui test pozitiv și actul de indentitate. (O.S.)

 

Vezi si

incendiu masina 15 aug 22

Mașină cuprinsă de flăcări în zona centrală a Sucevei

Luni dimineață, în jurul orei 10.30, a fost semnalat un  incendiu care a cuprins un …