Tuesday , October 3 2023

Licitatiile pentru programul „Cornul si laptele” au fost castigate de aceleasi firme ca si anul trecut

N pre]urile ofertate anul acesta au fost ceva mai sc\zute dec=t cele de anul trecut, de[i TVA-ul a crescut n potrivit reprezentan]ilor Consiliului Jude]ean Suceava, care citeaz\ site-ul e-licitatie.ro, Suceava este singurul jude] din ]ar\ care a `ncheiat, cel pu]in p=n\ ieri, acorduri cu furnizorii de produse lactate [i de panifica]ie pentru Programul „Cornul [i laptele”
Firmele care au c=[tigat licita]iile de anul trecut organizate de Consiliul Jude]ean (CJ) Suceava cu privire la programul „Cornul [i laptele” au fost cele care au adjudecat [i `n acest an licita]iile privind furnizarea `n [coli a produselor de lapte [i de panifica]ie. Este vorba de firma Dorna SA `n cazul furniz\rii produselor lactate [i de asocierea de firme ce a avut ca lider societatea Parissiene a la VYS, cu sediul `n comuna F=nt=na Mare [i punct de lucru `n municipiul F\lticeni.
Cei de la Dorna SA au fost singurii ofertan]i de la licita]ia de anul acesta, spre deosebire de anul trecut c=nd au fost depuse mai multe oferte. Pre]ul oferit [i acceptat de CJ Suceava a fost de 0,64 de lei cutia de 200 de mililitri de lapte/zi/elev. Anul trecut, pre]ul cu care Dorna SA a furnizat produsele lactate a fost de 0,67 lei.
~n ce prive[te pe cei de la Parissiene a la VYS, ei au venit la licita]ie `n asociere cu firmele MOPAN SA, Buzdrea Com F\lticeni [i SAVA Cazac SNC Bro[teni. Spre deosebire de cei de la Dorna SA, asocierea de firme mai sus amintit\ a avut un concurent [i anume firma Vel Pitar SA R=mnicu V=lcea, aceast\ societate men]ion=nd c\ are un punct de lucru `n Ia[i.
Dup\ ce a pierdut licita]ia, cei de la Vel Pitar au depus o contesta]ie care `ns\ a fost respins\ la Consiliul Na]ional de Solu]ionare a Contesta]iilor (CNSC). Cei de la Vel Pitar nu au mai continuat, potrivit reprezentan]ilor CJ Suceava, [irul contesta]iilor `n instan]\ [i prin urmare c=[tig\tor a fost declarat Parissiene a la VYS [i celelalte firme cu care s-a asociat.
Pre]ul cu care aceast\ asociere de firme s-a angajat s\ furnizeze `n [coli produse de panifica]ie este de 0,3 lei/80 de grame/zi/elev. Anul trecut, pre]ul oferit de cei de la Parissiene a la VYS a fost de 0,31 lei.
Conform reprezentan]ilor CJ Suceava, de programul „Cornul [i laptele” vor beneficia `n anul [colar 2010 – 2011 un num\r de 33.631 de elei din clasele I – IV, 34.754 de elevi din clasele V – VIII [i `nc\ 21.800 de pre[colari. ~n toate aceste cazuri este vorba de copii at=t din `nv\]\m=ntul de stat, c=t [i din cel privat. Potrivit reprezentan]ilor Consiliului Jude]ean Suceava, care citeaz\ site-ul e-licitatie.ro, Suceava este singurul jude] din ]ar\ care a `ncheiat, cel pu]in p=n\ ieri, acorduri cu furnizorii de produse lactate [i de panifica]ie pentru Programul „Cornul [i laptele”. Aproape `n fiecare an jude]ul Suceava este printre primele din ]ar\ care reu[e[te s\ `ncheie procedurile [i s\ publice un anun] de atribuire a contractelor cu firmele c=[tig\toare, o posibil\ explica]ie fiind [i cea c\ procedura `ncepe mai devreme, anul acesta demar=nd din luna mai. (Dan PRICOPE)

Vezi si

Au început probele de furnizare a căldurii în municipiul Suceava

Thermonet a anunțat că începe, ca urmare a scăderii accentuate a temperaturilor exterioare în timpul …

No comments

 1. Sa mori tu Georgica ca e asa!!!

 2. mai (P)coolymen,esti dus cu pluta…stii cati copii au micul dejun format doar din lapticul si cornul primit la scoala???sigur nu stii, ca daca stiai nu faceai niste calcule inutile si stupide mai ales ca esti in afara problemei,doar daca nu cumva esti un prapadit care are de distribuit produsele in scoala si din comoditate ….dai vina pe cheltuieli bugetare inutile….dar pentru (in)cultura ta generala afla ca cheltuielile cu programul ‘”cornul si laptele in scoli” sunt decontate de Uniunea Europeana……sa-ti mai spun ceva??laptele provine de la o societate suceveana,stii de unde provine materia prima????!!!!de la amaratii de producatori din judetul tau, iar cum tu esti cam putin documentat ,lanseaza calculele pe alte “gauri negre”,iar copii sa se bucure de putinele avantaje pe care le au de la ….UE.Banii cheltuiti cu programul sunt decontati de doua ori pe an ,dar cu conditia ca cei de la Cj sa-si faca temele bine, pentru ca cei de UE nu iarta…

 3. Este o bataie de joc de banii publci acest program national. Oricum nici 20% din copii nu mananca acele cornuri si lapte, produsele se arunca. Haideti sa facem un calcul simplu:
  – in total sunt 90185 copii care beneficiaza zilnic de aceste produse in judet
  – 90185 copii x 0.94 RON/ zi= 84773 RON/ zi
  – 84779 RON x 200 zile/ an= 16954780 RON / an
  Asadar in Judetul Suceava se cheltuie de la bugetul sarmanului stat Roman aproximativ 17 miliarde de lei vechi penru acest program care nu ajuta la nimic.
  Haideti sa facem un calcul pentru intreaga tara sa vedeti cat se chelutuie.
  Sa presupunem ca media de bani cheltuiti pe fiecare judet pe parcursul unui an este de 15 miliarde de lei vechi, tinand cont ca in Suceava care este un judet mare se cheltuie cam 17 miliarde:
  42 judete x 15 miliarde lei= 630 miliarde lei
  Este o suma enorma pentru un buget despre care Basescu spune ca este in deficit. Este doar un exemplu al bataii de joc de banul public!