Friday , October 7 2022

Licitație pentru reparația podului dintre Udești și Verești, închis circulației deoarece prezintă risc de prăbușire

Consiliul Județean Suceava va organiza o licitație pentru reparația podului de peste râul Suceava dintre Udeşti şi Vereşti (drumul județean DJ208B) care, zilele trecute, a fost închis total circulaţiei rutiere. Potrivit vicepreședintelui CJ Suceava, Viorel Seredenciuc, este a doua licitație care va fi organizată în a doua jumătate a lunii ianuarie, la prima care a avut loc în noiembrie neprezentându-se niciun ofertant.

„Poliția a recomandat, de mai multe ori, să închidem podul. Inițial, am optat pentru o restricționare a traficului greu, dar am primit semnale că nu era respectată interdicția așa că, după sărbătorile de iarnă, având în vedere că reluăm licitația pentru reparația podului, s-a luat decizia de a închide cu totul circulația rutieră”, a spus Viorel Seredenciuc. Podul respectiv nu mai prezintă siguranță în exploatare, dar nu este vorba de deplasarea vreunui pilon al podului, Viorel Seredenciuc precizând că alta este cauza decât cea vehiculată în media. „După inundațiile din urmă cu 9 ani s-au făcut lucrări de intervenție la piloni și nu au fost probleme. Banii au fost dați doar pentru refacerea infrastructurii afectate și, prin urmare, s-a intervenit la pilonii podului. Acum, problema a apărut la partea de suprastructură a podului”, a declarat Viorel Seredenciuc.

El a precizat că din Documentația de Avizare a Lucrărilor de Intervenție (DALI) au rezultat indicatori tehnico-economici în sumă de 760 mii lei care necesar estimat la lucrările de refacere a suprastructurii podului și a evitat să facă vreo apreciere tranșantă cu privire la faptul că la prima licitație nu s-a prezentat nimeni, putând fi o cauză sărbătorile de iarnă și firmele de construcții aveau deja lucrări contractate. Întrebat fiind dacă suma din DALI nu a fost prea mică, Viorel Seredenciuc a lăsat să se înțeleagă că s-ar putea pune în discuție acest fapt doar dacă nici la a doua licitație nu se prezintă nimeni. (D.P.)

 

Vezi si

Dezbatere publică privind traseul centurii Gura Humorului

Centura orașului Gura Humorului va face parte din Autostrada Nordului, dar traseul stabilit de firmele …