Licitație pentru proiectarea lucrărilor de modernizare la calea ferată dintre Suceava și Pojorâta

reportersite
24 februarie 2021, 2:54

Documentația care va trebui realizată are în vedere proiectarea necesară executării unor lucrări în urma cărora pe tronsonul respectiv de cale ferată, în lungime de aproximativ 85 kilometri, să se poată circula – pentru trenurile de călători – la viteza maximă de circulație de 160 km/h, respectiv de 120 km/h pentru trenurile de marfă. Valoarea estimată a contractului este de 42.740.987 lei, sursa de finanțare fiind asigurată în procent de 85% din fonduri europene nerambursabile și 15% fonduri naționale

Compania Națională de Căi Ferate CFR SA a lansat, marți, 23 martie, licitația deschisă pentru realizarea studiului de fezabilitate și a proiectului tehnic necesare modernizării liniei de cale ferată Pojorâta – Suceava (subsecțiunea 3 a tronsonului Apahida – Suceava). Potrivit anunțului de  participare publicat pe SEAP, data limită până la care vor trebui depuse oferte este cea de 29 martie a.c..

Contractul care va fi semnat cu ofertantul câștigător în respectiva procedură de atribuire prevede și atingerea unor importante obiective specifice, printre care creșterea vitezei de circulație și, implicit, reducerea duratei de călătorie pe întreaga secțiune Apahida – Suceava, îmbunătățirea condițiilor de călătorie și creșterea gradului de siguranță. Documentația care va trebui realizată are în vedere proiectarea necesară executării unor lucrări în urma cărora pe tronsonul respectiv de cale ferată să se poată circula – pentru trenurile de călători – la viteza maximă de circulație de 160 km/h, respectiv de 120 km/h pentru trenurile de marfă.

Durata contractului este de 23 luni, iar studiul de fezabilitate și proiectul tehnic pentru modernizarea liniei de cale ferată Pojorâta – Suceava, în lungime de aproximativ 85 kilometri, au drept scop identificarea soluției optime din punct de vedere tehnic, operațional, economic, financiar, al impactului asupra mediului și al schimbărilor climatice. Valoarea estimată a contractului este de 42.740.987 lei, sursa de finanțare fiind asigurată în procent de 85% din fonduri europene nerambursabile și 15% fonduri naționale.

Reamintim că în urmă cu aproape două săptămâni, mai exact la data de 10 februarie a.c. a fost publicat pe SEAP un alt anunț de participare privind o licitație deschisă în vederea realizării studiului de fezabilitate și proiectului tehnic pentru subsecțiunea 1 a tronsonului de cale ferată de la Apahida la Suceava și anume de la Apahida la Ilva Mică. Valoarea estimată la licitație pentru respectivul tronson este de 34.088.600 lei, fără TVA. (D.P.)

Spune-ti parerea!