Tuesday , November 29 2022

Licitație de 100 de milioane de lei organizată de ACET pentru lucrările la rețelele de apă și canalizare la Vicovu de Sus

Este cea de a cincea licitație în cadrul mega-proiectului finanțat cu fonduri europene în vederea reabilitării, modernizării și extinderii rețelelor de apă, apă uzată și a stațiilor de epurare din județ. Niciuna din precedentele patru licitații nu a fost încă adjudecată de vreo firmă

ACET SA Suceava va organiza o a cincea licitație în cazul mega-proiectului finanțat cu fonduri europene în vederea reabilitării, modernizării și extinderii rețelelor de apă, apă uzată și a stațiilor de epurare din județ, valoarea întregului proiect fiind de aproape un sfert de miliard de euro. Până nu demult abia patru licitații pentru execuția lucrărilor au fost organizate de ACET SA: apă-canal în orașul Siret – 36,33 milioane lei; branșamente și extindere canalizare în orașul Dolhasca – 29,78 milioane lei; rețele de apă-canal în Mitocu Dragomirnei – 38,53 milioane lei; reabilitare și extindere stații de epurare în Suceava și Salcea – 26,26 milioane lei.

Niciuna din aceste licitații nu a fost încă adjudecată de vreo firmă și, spre final de an, ACET organizează încă una, a cincea la număr din acest an și care, de departe, este cea mai mare ca valoare: extinderea rețelelor de apă și construcția rețelelor de apă uzată în localitatea Vicovu de Sus. De fapt, este vorba de toată unitatea administrativ teritorială Orașul Vicovu de Sus, întrucât după cum rezultă din anunțul de participare la licitația deschisă vor fi efectuate lucrări și în Bivolărie care este localitate aparținătoare.

Din descrierea achiziției publice (de fapt, sectorială deoarece licitația este organizată în baza Legii 99/2016, nu a Legii 98/2016), contractul de lucrări care va fi atribuit și care vizează „Extinderea rețelelor de apă și construcția rețelelor de apă uzată localitatea Vicovu de Sus” cuprinde atât partea de „SISTEM DE ALIMENTARE CU APă” – având două obiecte distincte – cât și partea de SISTEM DE CANALIZARE – de asemenea, cu două obiecte distincte.

În cazul alimentării cu apă, Obiectul 1 este rețeaua ca atare de distribuție apă potabilă și anume 45503 m de conducte polietilenă de înaltă densitate (PEID) din Vicovu de Sus cu diametru exterior (De) între 110 și 200 mm și rețeaua de distribuție apă potabilă din Bivolarie pe o lungime de 21816 m conductele PEID având De de la 63 mm la 200 mm. Al doilea obiect în cazul rețețelor de alimentare cu apă este stații de pompare apă potabilă (SPAP): două în Vicovu de Sus și una în Bivolarie.

În cazul sistemului de canalizare, există un obiect privind rețeaua de canalizare menajeră care în  Vicovu de Sus are o lungime de 44632 m, conductele fiind PEID Corugat și PEID PE100 RC/PP având De între 250 și 500 mm; în vreme ce la Bivolărie canalizarea menajeră are o lungime de 14324 m, cu un PEID Corugat având De între 250 și 400 mm. Cel de-al patrulea obiect este cu privire la stații de pompare apă uzată (SPAU) – cinci în Vicovu de Sus și trei în Bivolărie – și conducte de refulare aferente.

Valoarea contractului estimată la 100.425.453 lei fără TVA include și rezerva de implementare (sume provizionate), respectiv 513.394,00 lei, dar nu include cheltuieli diverse și neprevăzute. Sumele provizionate la nivelul formularului de propunere financiară reprezintă suma fixă nominală, nemodificabilă” și sunt incluse în valoarea estimată a contractului. Contractul se compune din perioada de execuție a lucrarilor care este de 36 de luni de la ordinul de începere a lucrărilor, la care se adaugă perioada de notificare a defectelor/perioada de garanție care este de minim 36 de luni de la semnarea procesului verbal de recepție la terminarea lucrărilor.

De altfel, la această licitație deschisă criteriul de atribuire va fi cel mai bun raport calitate – preț unde componenta financiară reprezintă, însă, o pondere de 85% iar diferența din componenta tehnică este legată de durata suplimentară de garanție. Cu alte cuvinte, ofertele care se vor limita la o durată de minim 36 de luni nu vor fi punctate pe componenta tehnică. De cealaltă parte, ACET a considerat că orice ofertant poate depune o garanție care să aibă un plus de maxim 24 de luni față de perioada de 36 de luni cât este minimul ca o ofertă să fie acceptată. „ Nu se accepta ofertarea unei durate a perioadei de garanție a lucrărilor mai mica de 36 luni (3 ani). Ofertele care vor conține o garanție mai mare de 60 de luni nu vor primi punctaj suplimentar. În cazul ofertelor care conțin o perioada de garanție mai mare de 60 de luni, valorile respective vor fi rotunjite la 60 luni si vor primi punctaj maxim”, se specifică în anunțul de participare al licitației unde termenul final de depunere al ofertelor este 13 decembrie. (D.P.)

 

Vezi si

Premierul Nicolae Ciucă : La Mulți Ani, frumoasă Bucovină! La mulți ani, tuturor românilor bucovineni!

La 104 ani de la unirea Bucovinei cu Țara, premierul Nicolae Ciucă a transmis un …