Friday , December 1 2023

Licitație câștigată la trei sferturi din preț pentru un drum județean de la Brodina

Asocierea firmelor CON INDUSTRY (Leader) cu ofertanți asociați drept RUTIER CONEX XXI SRL și BIG CONF iar subcontractant declarat este societatea ENERGO-CONSULT a câștigat licitația pentru modernizarea unei porțiuni de 6 kilometri din Drumul Județean 176 care este situat pe raza comunei Brodina. Valoarea fără TVA fusese estimată de 18.355.710,93 lei fără TVA – din care 17.428.710,93 lei fără TVA pentru lucrările propriu zise și 450.000 lei pentru proiectare tehnică și detalii de execuție – dar așa cum specificăm într-un precedent articol rămânea de văzut cât va rezulta la licitația unde nu mai puțin de 33 de firme grupate în cadrul a șase asocieri s-au prezentat.

Ei bine, după analiza documentelor depuse (trei oferte fiind declarate neconfome) a rezultat că oferta câștigătoare este cea a firmelor mai sus amintite iar valoarea contractată este de 13.858.146,95 lei fără TVA, reprezentând 75,5% din valoarea estimată. Criteriul de atribuire al contractului a fost „cel mai bun raport calitate – preț” în condițiile în care, totuși, componenta financiară constând în prețul ofertei este de 70% din valoarea punctajului iar câte 10% se acordă la perioada de garanție acordată lucrărilor suplimentară față de perioada de garanție minim acceptată de 36 de luni și experiența experților cheie: responsabil/coordonator proiectare/șef proiect și Inginer CFDP.

Lucrările constau în: 5.935 metri de drum reabilitat cu șanț pereat pe o lungime de 5.071 m, rigolă ranforsată de 15 metri lungime, ziduri de sprijin din gabioane cu înălțime de 1,5 m pe o lungime de 25 metri și ziduri de sprijin din gabioane cu o înălțime de 2,5 m pe o lungime de 10 m, precum și ziduri de sprijin din gabioane cu înălțimea de 3,5 m pe o lungime de 25 metri. Ridicarea cotelor a 10 cămine și relocarea a 11 stâlpi de iluminat vor mai fi luate în considerare la efectuarea lucrărilor, dar și elementele de semnalizare și siguranță rutieră pe toată lungimea drumului.

Lucrările de modernizare la Drumul Județean DJ 176 vor demara, cel mai probabil, de anul viitor. Chiar dacă licitația organizată de Direcția Județeană de Drumuri și Poduri Suceava pentru o porțiune de aproape 6 kilometri a fost atribuită în partea a doua a acestui an, nefiind probleme majore legate de contestații la licitație, realizarea documentației va putea duce la o amânare până la primăvară a debutului lucrărilor.

De altfel, la cei aproape 6 kilometri de drum din zona de munte vor fi și 24 de amenajări torenți, demolarea a podețe existente și realizarea a trei poduri, amenajarea a trei podețe laterale și a 38 de podețe accese proprietăți, dar și a unor podețe noi din tuburi PREMO – unul de 15m și 4 de 10m, precum și 11 reparații și decolmatări la camera de cădere/timpane, subzidiri la un podeț existent, dren longitudinal pe o distanță de 1.090 metri sau 9 drumuri laterale și un parapet metalic tip semigreu pe o lungime de 930 m.

Licitația care a avut loc pe data de 22 martie a fost nu doar pentru execuția lucrărilor, ci și pentru elaborarea documentației tehnice la faza Proiect Tehnic cu detalii de execuție. Iar asta ar putea face ca „Modernizarea DJ 176, km 42^700 – 48^697, Brodina – Brodina de Jos, județul Suceava” – proiectul fiind inclus spre finanțare prin Programului Național de Investiții „Anghel Saligny” – să demareze pe partea de lucrări în primăvară pentru că și în condițiile în care proiectul tehnic ar putea fi finalizat până în octombrie, probabilitatea ca să demareze lucrările în prag de iarnă la munte este destul de redusă. În orice caz, până la ora actuală nu există – cel puțin pe site-ul CJ Suceava și nu avem cunoștință să fi emis Primăria Brodina până acum – nicio autorizație de construire emisă de Consiliul Județean Suceava pentru această lucrare. (Dan PRICOPE)

 

Vezi si

Astăzi, de Ziua Națională, paradă și expoziție de tehnică militară, cu participarea a sute de militari. Programul manifestărilor

Astăzi se împlinesc 105 ani de la proclamarea la Alba Iulia, de către cei 1228 …