Friday , February 3 2023

Licitaţia pentru termoficarea Sucevei, fără Termica

Pentru termoficarea municipiului Suceava au fost depuse oferte până ieri după amiază, Termica nenumărându-se printre licitatori. Astăzi se vor deschide plicurile şi se va vedea care oferte sunt eligibile n prima etapă a licitaţiei a avut loc în data de 16 aprilie a.c. însă a fost anulată

 
calorifer [800x600]


 
Printre firmele care au depus oferte pentru licitaţia privind activitatea de termoficare în municipiul Suceava, până ieri după amiază la orele 16:00, termenul fixat anterior în anunţul de licitaţie, nu se numără şi SC Termica SA, a cărei intrare în faliment este previzibilă. După deschiderea ofertelor şi verificarea eligibilităţii acestora, se va stabili zilele următoare câştigătoarea licitaţiei.
Amintim că prima etapă a licitaţiei pentru transportul şi distribuţia agentului termic în municipiul reşedinţă de judeţ a fost anulată din cauză că la aceasta au fost depuse doar două oferte, iar în caietul de sarcini este prevăzut că minimul de oferte este de trei. “Pe data de 16 aprilie a avut loc o licitaţie pentru transport – distribuţie, la prima licitaţie, prevăzută în legea energiei termice, s-au depus două oferte de către SC Termica SA şi de către Termonet, însă în conformitate cu legea, dacă nu sunt minim trei oferte, etapa de licitaţie se anulează. In data de 17 aprilie 2015 s-a dat decizia de anulare a licitaţiei deschise”, a explicat primarul Ion Lungu după decizia de anulare a primei etape de licitaţie.
Ca urmare a apropierii de faliment a celeilalte firme de transport şi distribuţie a agentului termic, SC Termica SA, consilierii locali suceveni au votat pentru participarea noii societăţi, cu acţionar unic Consiliul Local Suceava, la licitaţia în ceea ce priveşte furnizarea apei calde şi căldurii în municipiul reşedinţă de judeţ. Aşa încât, SC TRANSAGENT SRL participă la licitaţia ce se desfăşoară astăzi, 29 iunie 2015. (I.G.N.)

Vezi si

Ministrul Mediului: ”Vom porni programul «Rabla local» în luna martie”. La Suceava, anul trecut, Primăria estima aproximativ 2.500 de beneficiari

Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Tanczos Barna, a declarat joi, la Bistriţa, că programul “Rabla …