Sunday , January 29 2023

Licitaţia pentru salubrizarea menajeră în municipiul Suceava are loc astăzi

Astăzi, până la ora 10:00, se depun ofertele pentru salubrizarea menajeră . Deşi licitaţia nici nu a început, contestaţiile cu privire la documentaţia întocmită nu au întârziat să apară. In data de 18 aprilie 2015 a expirat contractul cu firma Rosal, salubrizarea menajeră fiind asigurată temporar de o asociere dintre SC Florconstrut SRL şi SC Diasil Suceava, până în momentul în care se va desemna un câştigător al licitaţiei propriu-zise 

Buncare florconstruct pline cu gunoi - 28 apr 2015 (4) [800x600]

Astăzi are loc licitaţia de salubrizare menajeră în municipiul Suceava, după ce, la ora 10.00, va expira perioada de depunere a ofertelor la sediul Primăriei municipiului reşedinţă de judeţ.
Potrivit primarului municipiului Suceava, contestaţiile cu privire la documentaţia întocmită nu au întârziat să apară, Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor fiind atenţionat deja. “In cursul zilei de 16 iunie are loc o licitaţie foarte importantă, cu o miză foarte mare, este vorba despre licitaţia de salubrizare menajeră în municipiul Suceava. N-a avut loc licitaţia şi deja au început contestaţiile pe la CNSC, cu privire la documentaţia pe care am făcut-o. Este clar că se anunţă o miză foarte mare pentru această licitaţie, însă noi sperăm să se termine cât mai repede”, a declarat primarul muncicipiului Suceava, Ion Lungu.
Amintim că în data de 18 aprilie 2015 a expirat contractul cu firma Rosal, salubrizarea menajeră fiind asigurată temporar de o asociere dintre SC Florconstrut SRL şi SC Diasil Suceava până în momentul în care se va desemna un câştigător al licitaţiei propriu-zise. Firma ce va câştiga această licitaţie va trebui să îndeplinească noile prevederi ale caietului de sarcini într-o perioadă de doi ani. Potrivit noului caiet de sarcini, contractul va fi pentru o perioadă de 12 ani, timp în care operatorul de salubrizare menajeră va trebui să construiască 145 de buncăre îngropate şi 12 spaţii de joacă. Noul caiet de sarcini prevede montarea a câte patru containere îngropate în 145 de locaţii din municipiul Suceava, iar casele din oraş vor primi câte două pubele pe care operatorii serviciilor de salubrizare menajeră le vor goli în fiecare săptămână. Aceste prevedeiri sunt făcute pentru ca locuitorii Sucevei să facă o colectare selectivă a deşeurilor menajere şi pentru a-i opri pe oamenii străzii să caute în buncărele de gunoi, precum şi reducerea numărului câinilor ce se adună în jurul acestora.
Reamintim că serviciul de salubrizare menajeră a fost, în ultimii ani, asigurat de firma SC Rosal SRL Bucureşti, aparţinând omului de afaceri Silviu Prigoană, aceeaşi firmă care a asigurat şi salubrizarea stradală a oraşului. Contractul cu Rosal nu a mai fost prelungit, salubrizarea stradală a fost preluată de de SC Diasil Suceava, iar salubrizarea menajeră a fost preluată temporar de asocierea dintre SC Florconstrut SRL şi SC Diasil Suceava, în condiţiile în care SC Rosal SRL a manifestat în ultima perioadă o atitudine nu foarte binevoitoare declanşând chiar procese în instanţă împotriva Primăriei şi a Consiliului Local Suceava. (Iulia-Greta NIGA)

Vezi si

Peste 4.000 de cereri de azil, înregistrate anul trecut la Centrul Regional de la Rădăuți. 3.086 de permise de ședere, acordate ucrainenilor refugiați

Peste 4.000 de cereri de azil au fost gestionate în anul 2022 de polițiștii de …