Thursday , April 25 2024

Licitația pentru repararea zonelor afectate de incendiul de la Secția de Obstetrică-Ginecologie a Spitalului Județean va avea loc în curând

După trei luni de la incendiu abia s-a finalizat ancheta Poliției. Activitatea acestei secții se desfășoară cu dificul­tate, din cauza lipsei de spațiu. Mulți medici sunt nevoiți să-și trimită pacientele să nască la alte spitale din județ.

Activitatea secției de Obstetrică-Ginecologie a Spitalului Județean nu se va desfășura prea curând în spațiile afectate de incendiul din luna februarie, pentru că lucrările de reparații încă nu au început, iar femei însărcinate din zona Sucevei sunt în continuare nevoite, să se adreseze secțiilor de Obstetrică-Ginecologie de la unitățile spitalicești din Fălticeni și Rădăuți, deoarece secția Spitalului Județean este plină.

Chiar dacă activitatea de la Obstetrică-Ginecologie a fost relocată la un alt nivel al spitalului, după incendiul care a distrus un etaj, la începutul lunii februarie, activitatea se desfășoară cu dificultate, mai ales când este nevoie de operații de cezariană, sălile pentru intervențiile chirurgicale fiind la nivelul afectat de flăcări. Se pare că după trei luni de la nefericitul eveniment, abia s-a încheiat ancheta oamenilor legii iar acum va urma o perioadă destinată licitației pentru desemnarea firmei care să se ocupe de renovarea secției. Dacă nu vor exista eventuale contestații în ceea ce privește desemnarea câștigătorului, sunt șanse ca vara aceasta să se lucreze pentru remedierea pagubelor produse de incendiu. ”Abia de curând s-a finalizat ancheta Poliției și s-a demarat procedura de licitație, pentru reparație”, a confirmat medicul urgentist Dan Teodorovici, purtător de cuvânt în cadrul Spitalului Județean Suceava.

Unitatea spitalicească suceveană are 1.200 de paturi iar în prezent nu sunt ocupate toate, dar cu toate acestea, tot mai mulți medici ginecologi au fost evoiți să-și îndrume pacientele pe care le-au monitorizat în ultimele nouă luni, către alte spitale, mai ales dacă acestea aveau nevoie de operație de cezariană pentru a naște.

Reamintim că în noaptea de 2 februarie, spaimă și groază au trăit cadrele medicale de la Spitalul Județean, când un incendiu a izbucnit la etajul IV al unității spitalicești. Din fericire nu au fost victime iar toată lumea s-a mobilizat exemplar. Pacienții care erau în Unitatea de Primire Urgențe în acel moment, au fost redirecționați către spitalele din Rădăuți și Fălticeni, pentru ca medicii urgentiști să poată prelua eventualele cazuri de la etajul IV, dar din fericire nu a fost nevoie. Au fost evacuați 329 de pacienti de la etajele superioare, de la IV la nivelul etajelor inferioare. Sistemele de alarmare au funcționat. (Cristina RUŞTI)

Vezi si

Lungu: „Suceava putea arde deșeurile la Bioenergy, dar s-a negociat prost aquis-ul comunitar. Ministerul Mediului să se grăbească”

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a reiterat proiectul său de a valorifica deșeurile menajere – …