Thursday , February 2 2023

Licitaţia pentru prinderea şi eutanasierea câinilor fără stăpân ar putea fi suspendată

maidanezi


Primarul de Suceava, Ion Lungu, i-a invitat pe consilierii locali suceveni să participe, azi, la o discuţie informală cu privire la modalitatea legală pentru a nu fi oprită licitaţia din data de 22 iulie, pentru desemnarea unei firme care să se ocupe cu strângerea câinilor comunitari. Ion Lungu a precizat că există, din nefericire, perspectiva suspendării procedurii, pentru că în caietul de sarcini se prevede atât activitatea de strângere a animalelor de pe străzi, cât şi eutanasia celor nerevendicate şi adoptate într-un interval de 14 zile.
Ion Lungu a explicat că în caietul de sarcini se face o referire explicită la Hotărârea de Guvern în care sunt Normele metodologice de aplicare a Ordonanţei de Urgenţă privind programul de gestionare a câinilor fără stăpân, iar după ce Curtea de Apel Bucureşti a decis suspendarea executării hotărârii de guvern, înseamnă că şi licitaţia de la Suceava va fi suspendată. „Cred că trebuie modificat caietul de sarcini cu privire la eutanasiere şi să rămânem doar pe partea de strânegere. Este a două oară când suntem scoşi din priză: prima dată cu declararea neconstituţionalităţii legii, iar a doua oară cu hotărârea Curţii de Apel Bucureşti”, a spus Ion Lungu.

Vezi si

Ministrul Mediului: ”Vom porni programul «Rabla local» în luna martie”. La Suceava, anul trecut, Primăria estima aproximativ 2.500 de beneficiari

Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Tanczos Barna, a declarat joi, la Bistriţa, că programul “Rabla …

One comment

  1. Numai în Suceava nu s-a făcut nimic în acest sens.