Tuesday , January 31 2023

Licitația pentru podul de la Mirăuți nu s-a mai ținut

Primăria Suceava nu a mai ținut luni licitația pentru podul de la Mirăuți. Din fericire, de data aceasta nu a mai fost anulată ca la precedenta cauză. Motivele, cel puțin oficial, au fost de ordin tehnic iar în loc să se țină pe data de 5 decembrie, licitația se va ține pe 8 decembrie.

„Din cauza unor probleme de funcționare a platformei SEAP în data de 29.12.2022, care nu au permis publicarea răspunsului consolidat la solicitările de clarificări, în termenul stabilit în anunț, autoritatea contractantă a decis prelungirea termenului de depunere a ofertelor până la data de 08.12.2022, în conformitate cu prevederile art. 153, alin. (1), lit. a) din Legea nr. 98/2016 privind achizițiile pu­-blice”, se arată în precizarea făcută de Primărie pe SEAP. Totuși, din formularea făcută în respectivul comentariu, data aceasta sunt semnale că vor fi oferte depuse. Valoarea fără TVA a lucrărilor – conform documentației care a fost aprobată într-o precedentă ședință a Consiliului Local – este de 3.344.220 lei.

Deși în care câteva sute de metri mai la vale de actualul pod de la Mirăuți a fost făcut un pod peste râul Suceava unde circulația se derulează tot pe două benzi, în prezent, circulația traficului auto pe podul de la Mirăuți este numai pentru o singură bandă iar asta nu avantaja deloc traficul rutier mai ales că strada Mirăuților asigură circulația autoturismelor pentru două benzi de circulație. (D. P.)

 

Vezi si

Februarie începe cu o oprire de apă la Rădăuți

În data de 1 februarie începând cu ora 08.00 în zona Şcolii gimnaziale „Ion Pintilie” …