Sunday , January 29 2023

Licitația pentru podul de la Mirăuți nu s-a mai ținut

Primăria Suceava nu a mai ținut luni licitația pentru podul de la Mirăuți. Din fericire, de data aceasta nu a mai fost anulată ca la precedenta cauză. Motivele, cel puțin oficial, au fost de ordin tehnic iar în loc să se țină pe data de 5 decembrie, licitația se va ține pe 8 decembrie.

„Din cauza unor probleme de funcționare a platformei SEAP în data de 29.12.2022, care nu au permis publicarea răspunsului consolidat la solicitările de clarificări, în termenul stabilit în anunț, autoritatea contractantă a decis prelungirea termenului de depunere a ofertelor până la data de 08.12.2022, în conformitate cu prevederile art. 153, alin. (1), lit. a) din Legea nr. 98/2016 privind achizițiile pu­-blice”, se arată în precizarea făcută de Primărie pe SEAP. Totuși, din formularea făcută în respectivul comentariu, data aceasta sunt semnale că vor fi oferte depuse. Valoarea fără TVA a lucrărilor – conform documentației care a fost aprobată într-o precedentă ședință a Consiliului Local – este de 3.344.220 lei.

Deși în care câteva sute de metri mai la vale de actualul pod de la Mirăuți a fost făcut un pod peste râul Suceava unde circulația se derulează tot pe două benzi, în prezent, circulația traficului auto pe podul de la Mirăuți este numai pentru o singură bandă iar asta nu avantaja deloc traficul rutier mai ales că strada Mirăuților asigură circulația autoturismelor pentru două benzi de circulație. (D. P.)

 

Vezi si

Un tânăr din Câmpulung și unul din Rădăuți, prinși în toiul nopții drogați la volan

În ultimele zile polițiștii au acționat pe drumurile publice, pentru prevenirea monitorizarea și fluidizarea traficului …