Saturday , February 4 2023

Licitația pentru modernizarea muzeului de istorie de la Siret a fost adjudecată

Firma Mateo Rustic Construct a câștigat licitația organizată de Consiliul Județean Suceava pentru lucrările de la Muzeul de Istorie Siret. Deliberarea a avut loc cu câteva zile în urmă și se așteaptă termenul legal de contestații deși probabilitatea este simbolică din moment ce firma a fost a depus singura ofertă – având subcontractanți declarați firmele CORSEM IMPEX S.R.L., ZENER CONTACT, PRODEVAL, Timprod Instal și DAFTEC INSTAL. În 12 octombrie a fost finalizată etapa evaluării tehnice, ulterior parcurgându-se analiza propunerii financiare. Criteriul de atribuire a fost „cel mai bun  raport calitate – preț” în care componenta financiară deține o pondere de 70% iar diferența de 30% reprezentând componenta tehnică reprezintă perioada de garanție acordată lucrării care trebuia să fie de cel puțin 60 luni ca să fie considerată conformă, punctajul maxim fiind calculat gradual până la o perioadă maximă de garanție de 84 luni.

Reamintim despre Consiliul Județean Suceava că acesta implementează, în parteneriat cu Orașul Siret, proiectul „Creșterea calității vieții în Orașul Siret prin cultură, educație permanentă și spații urbane moderne”, implementat în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020 și prin care se propun a fi realizate lucrări de reabilitare, modernizare și amenajare a clădirii Muzeului de Istorie Siret. Valoarea totală estimată a acestor lucrări, inclusiv realizarea noului corp de clădire este de 4.343.167,46 lei fără TVA. Imobilul este situat în zona centrală a Orașului Siret, strada 9 Mai nr. 17 (un teren din relativa apropiere a spitalului), obiectivul de investiție vizat fiind monument istoric de interes local, menționat în Lista monumentele istorice cu codul LMI SV-II-m-B-21115. Lucrarea va fi realizată unde în prezent se află construcția prevăzută cu subsol, parter și pod. Caracteristicile tehnice și parametrii specifici ai obiectivului de investiții: clădiri: arie construită 523,30 mp; arie construită la sol: 474,50 mp; arie desfășurată: 832,30 mp; arie utilă: 620,15mp; regim înălțime: Sp+P+M.

Necesitatea investiției este generată de starea precară a clădirii, uzura morală a expoziției permanente, lipsa spațiilor de depozitare și conservare, aglomerarea personalului de specialitate în spații neadecvate, lipsa unor spații și dotări pentru deservirea publicului. Terenul pe care este amplasat obiectivul are o suprafață de 1786 mp, existând 2 clădiri: C1 – muzeu și C2-grup sanitar, care va fi desființat prin proiect.

Soluția adoptată prevede, printre altele, „cămășuirea fundațiilor și elevațiilor existente pe partea nordică a clădirii … rigidizarea fundațiilor pe jumătatea sudică a clădirii prin dispunerea de centuri de beton armat la nivelul elevațiilor”, desfacerea zidăriei existente pe latura de nord și extinderea unui nou corp de clădire, refacerea continuității zidăriei, injectarea fisurilor existente (cu mortar hidrofob la nivelul subsolului), consolidarea elementelor din beton armat sub formă de T, refacerea pardoselilor și a scărilor și a tencuielilor, sistematizarea pe verticală, ignifugarea șarpantei și a planșeurilor, refacerea în totalitate a instalațiilor, dezafectarea unei construcții existente cu funcțiuni de grup sanitar.

Consiliul Județean Suceava a mai scos în acest an la licitație lucrările pentru realizarea unui muzeu de istorie la Siret, dar licitația a fost anulată. (D.P.)

Vezi si

Incendiu puternic într-o gospodărie din Vicovu de Sus, pornit de la o țigară aruncată aiurea (FOTO)

Vineri după-amiază, un incendiu puterni a izbucnit la un depozit de furaje din orașul Vicovu …