Licitația pentru fântâna arteziană muzicală din centrul Sucevei va fi pe 16 martie

26/02/20 ora:4:51am

Contractul va fi atribuit pentru proiectarea și execuția lucrărilor, între care și cele de dezafectare a actualei fântâni arteziene, pentru un termen de șase luni

La începutul acestei săptămâni a fost publicat pe SERAP/SICAP anunțul de participare simplificat pentru licitația de modernizare a fântânii arteziene din centrul Sucevei. Așa cum a mai precizat  în cursul lunii februarie primarul Ion Lungu, se dorește ca prin lucrările ce vor fi atribuite urmare a respectivei licitații, o modernizare a fântânii arteziene din fața blocului „Union” din centru iar valoarea estimată a proiectului este aproape 1.896.225,47 lei fără TVA. Termenul final de depunere a ofertelor este data de 16 martie 20120.

Valoarea estimată a rezultat din cele precizate în Studiul de fezabilitate – Devizul general iar licitația este pentru proiectare și execuție. Cheltuielile cu relocarea/protecția utilităților au fost estimate la 24.550,00 lei iar cele de documentații suport și cheltuieli pentru obținerea avizelor, acordurilor, autorizațiilor la 10.000,00 lei iar pentru verificarea tehnică de calitate a proiectului tehnic și a detaliilor de execuție este prevăzută suma de 5.000,00 lei. Proiectul tehnic și detalii de execuție au fost estimate la 70.000 lei fără TVA la care se adaugă încă 2.000 lei pentru asistența tehnică din partea proiectantului pe perioada de execuție a lucrărilor. Practic, cheltuielile pentru investiția de bază sunt de 1.779.257,47 lei fără TVA la care se mai adaugă încă 5.400 lei pentru organizare de șantier.

Criteriul de atribuire la licitație este „prețul cel mai scăzut” iar termenul contractului de proiectare și de execuție este de 6 luni. Reamintim că primarul Ion Lungu a făcut în ultimele luni mai multe referire la faptul că proiectul de modernizare a fântânii va presupune instalarea unui sistem de lumini și apă în pardoseală și un sistem muzical care se va sincroniza cu mișcarea coloanelor de apă. De asemenea, va fi amenajat un amfiteatru în aer liber ce va fi axat pe centrul fântânii. Totodată oprită fântâna, spațiul va putea susține proiecții de film, teatru în aer liber sau concerte, dar va putea fi folosit și ca patinoar în sezonul rece. Pentru asta însă este necesară demolarea actualei fântâni arteziene, sens în care a fost realizată o expertiză tehnică. (Dan PRICOPE)