Thursday , April 25 2024

Licitația de proiectare a zonei de agrement din pădurea Zamca, anulată a doua oară

Proiectarea zonei de agrement „Pădurea Zamca” nu este atractivă pentru firmele de profil. Deși a reluat „pe repede înainte” procedura pentru organizarea licitației de realizare a documentației pentru amenajarea unei zone de agrement în Pădurea Zamca, Primăria Municipiului Suceava a eșuat în demersul său. Nici la a doua licitație care a avut loc cu câteva zile înainte de Paști nu au fost depuse oferte, ceea ce a dus la anularea în mod automat a licitației.

Reamintim că reluarea s-a făcut la mai puțin de o săptămână de la anularea ei. Astfel, după ce niciun ofertant nu s-a prezentat la licitația pe care Primăria Suceava a organizat-o pe data de 30 martie, ceea ce a dus la anularea procedurii, pe 5 aprilie Municipiul Suceava postează un nou anunț de participare simplificat pe SEAP, termenul limită de depunere a ofertelor fiind data de 19 aprilie. Deși o primă constatare exprimată într-un articol din cotidianul “Obiectiv de Suceava a fost aceea că suma estimată pentru licitație – 400.000 de lei, fără TVA – ar putea să nu fie atractivă, Municipiul Suceava nu a procedat de o analiză privitoare la suma estimată pentru proiectarea întregii zone de agrement în sensul de a actualiza indicatorii tehnico-economici. Pe cale de consecință, a menținut valoarea maximă estimată și la a doua licitație. Deznodământul a fost același: 0 oferte.

Suprafața de pădure-parc pe care Municipiul Suceava o deține este de circa 101,5 hectare. În suma de maxim 400.000 de lei Primăria vrea să obțină un studiu de fezabilitate (inclusiv a studiilor de teren) și apoi un proiect tehnic și detalii de execuție pentru zona de agrement care urmează a se face în Pădurea Zamca. Precizăm că, totuși, dacă studiul pentru parcul șipote a avut în vedere o suprafață de două până la trei ori mai mică decât la Zamca, suma prevăzută pentru zona de agrement de la șipote a fost cu peste 50% mai mare față de cea de la Zamca.

Ca și în cazul zonei de agrement pe care Municipiul Suceava o va face la Parcul Sipote, suprafața desfășurată a construcțiilor propuse a se face la Zamca va putea fi de cel mult 10% din suprafața acoperită de vegetație forestieră. Totodată, cel puțin 70% din suprafața pădurii-parc Zamca va trebui amenajată ca softscape, adică teritoriu amenajat moale, preponderent cu vegetație și suprafețe permeabile. (Dan PRICOPE)

Vezi si

Cum a devenit o groapă de gunoi cea mai bună afacere a Primăriei Suceava. Economii de zece milioane de euro printr-o investiție de nici 2,5 milioane de euro

Un proiect de succes al Primăriei Suceava a fost dus la capăt u și nu …