Saturday , December 3 2022

Liberalii suceveni nu vor ca bugetul să fie împovărat cu un împrumut de 5 milioane de lei pentru consum

balan conferinta de presa [800x600]


 
Consilierii locali ai PNL Suceava nu vor fi de acord ca bugetul municipiului reşedinţă de judeţ să fie împovărat cu un împrumut de cinci milioane de lei, bani care vor fi folosiţi pentru consum. Anunţul a fost făcut de preşedintele Organizaţiei Municipale Suceava a PNL, deputatul Ioan Bălan, care a făcut referire la intenţia primarului Ion Lungu a contracta un credit de cinci milioane de lei pentru achiziţia biomasei pentru producătorul de energie termică, sumă care reprezintă echivalentul subvenţiei pe care o are de plătit primăria pentru lunile noiembrie şi decembrie. „Zilele acestea am văzut o mulţime de cetăţeni ai României care au ieşit în stradă, sătui fiind de golăneala autorităţilor. La Suceava avem o problemă de administraţie locală, şi anume propunerea făcută de primarul Ion Lungu Consiliului Local Suceava de a împrumuta o sumă de cinci milioane de lei pentru plata în avans a subvenţiei care se plăteşte pentru energia termică furnizată populaţiei. Si vreau să spun clar, consilierii PNL nu sunt de acord să împovăreze bugetul Primăriei cu un credit care se rambursează în cinci ani, şi care este contractat pentru consum”, a declarat Ioan Bălan. El a subliniat că dacă Primăria Suceava ar trebui să facă un împrumut, acesta ar trebui să fie pentru dezvoltarea municipiului. „Mă gândesc ce s-ar întâmpla dacă în fiecare an am face un împrumut pe cinci ani, doar pentru a reuşi să trecem peste iarnă”, a spus liderul PNL Suceava.
Ioan Bălan a declarat că până în 2012, fostul Guvern de dreapta a rezolvat din fonduri guvernamentale aceste probleme legate de asigurare agentului termic în Suceava pe timpul iernii. Balan a subliniat că în situaţia în care Guvernul nu mai alocă fonduri în acest scop, este de datoria primarului Ion Lungu să găsească resurse, altele decât contractarea unui credit, pentru rezolvarea problemlor de termoficare. „Nu cred în soluţia prin care din bani publici să plătim în avans, pe o promisiune de livrare de servicii din partea unei firme particulare. Cred că subvenţia trebuie plătită doar la nivelul de decontare a serviciilor şi nu în avans. Mai mult, consider că un cetăţean care îşi plăteşte taxele şi impozitele locale trebuie să aibă ferma convingere că banii pe care îi dă la bugetul local vor fi folosiţi şi chibzuiţi de municipalitate în aşa fel încât el şi familia lui să trăiască mai bine în această comunitate”, a încheiat Ioan Balan. (O.S.)

Vezi si

Peste 23,6 milioane de lei au încasat sucevenii care au cazat refugiați ucraineni

De la începutul războiului în Ucraina, România a cheltuit 75 de milioane de euro pentru …

One comment

  1. Domnilor consilieri . Stati de vorba cu cineva care stie cum sta treaba cu energia din biomasa , cu costurile afacerilor respective si veti vedea ca nu aveti nevoie de niciun credit . Toata lumea accepta livrari de marfuri cu plata la 90 de zile . In speta , ar trebui sa ccepte si 6 luni intrucat lemnul de foc este produs secundar pentru cei cu exploatarea padurilor si oricum n-au ce face cu el .