Saturday , May 25 2024

Liberalii și-au lansat candidații pentru primăriile din Fălticeni, Dolhasca, Liteni, Bunești, Dolhești, Fântânele, Hârtop, Preutești, Udești, Vadu Moldovei, Verești și Vulturești

Casa de Cultură din Fălticeni a fost vineri, 19 aprilie, locul de desfășurare a unui eveniment în cadrul căruia 12 reprezentanți ai Partidului Național Liberal și-au lansat candidatura pentru alegerile de primar din localitățile lor. Gazda evenimentului a fost deputatul PNL de Suceava, Bogdan Gheorghiu, responsabilul zonei în care se află cele 12 localități care formează așa numita Zona 4 din cadrul organizației județene a PNL: Fălticeni, Dolhasca, Liteni, Bunești, Dolhești, Fântânele, Hârtop, Preutești, Udești, Vadu Moldovei, Verești și Vulturești.

În fața numeroasei asistențe, alături de fostul ministru al Culturii și de cei 12 candidați, pe scenă au fost prezenți președintele PNL Suceava și Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, vicepreședintele CJ Suceava și fostul primar al municipiului Fălticeni, Vasile Tofan, precum și primarul municipiului Suceava, Ion Lungu.

Gheorghe Flutur a venit la Fălticeni după ce cu doar o zi în urmă și-a depus oficial dosarul de candidatură pentru un nou mandat la șefia Consiliului Județean Suceava.

Ion Lungu a fost printre primii care a luat cuvântul, primarul sucevean arătându-și  disponibilitatea de a-și pune la dispoziție vasta experiență administrativă pentru a-i susține pe colegii liberali.

4 dintre cei 12 candidați sunt și primari în funcție. Decebal Isachi, intră în cursă pentru un nou mandat la conducerea Primăriei orașului Dolhasca. Tomiță Onisii țintește de asemenea alți patru ani ca primar al orașului Liteni.  Vasile Hîj și Cătălin-Vasile Hrescanu, primari la Fântânele și respectiv Hârtop vor cere încă o dată încrederea concetățenilor. Cei patru vor să își continue proiectele începute, dar să vină și cu altele noi pentru dezvoltarea comunităților lor.

În celelalte 8 localități, candidații intră în competiția electorală cu viziuni noi pentru viitorul comunităților din care fac parte, care, în opinia lor, nu s-au bucurat până acum de o administrație la nivelul pe care l-ar merita. Profesorul Codrin Bența, director al Colegiului Național „Nicu Gane” din Fălticeni este candidatul liberal pentru Primăria municipiului Fălticeni. Acesta a prezentat pe scurt câteva dintre proiectele îndrăznețe pe care el și echipa sa le-au gândit pentru comunitatea locală.

La Bunești va candida Cezar Ciornei, care, la 29 de ani, a fost cel mai tânăr dintre cei aflați pe scenă, aflat la a doua candidatură.

Gabriel Boboc dorește să aducă la Dolhești rețeta administrației liberale. La Preuteşti va candida Daniel-Constantin Mihăilă, actual consilier local, fost viceprimar în perioada 2016-2020. La Vadu Moldovei va candida un fost primar al localității, Maricel IacobȘtefan Timotei Manolache, un alt liberal tânăr, de numai 31 de ani, va candida pentru primăria comunei Verești.  La Vulturești va candida Ioan Crăciun, iar Mircea Țan va candida ca independent la Primăria comunei Udești. (C.P.)

 

Vezi si

Gheorghe Șoldan: Suceava are nevoie de un primar precum Vasile Rîmbu

Deputatul Gheorghe Șoldan, candidatul PSD la conducerea Consiliului Județean Suceava, și Vasile Rîmbu, candidatul social-democraților …