Thursday , September 29 2022

Leoaicele de la Grădina Zoologică din Rădăuti au mai făcut o victimă

leu-la-zoo_38432500

Ieri, în jurul orei 17.30, un minor în vârstă de 11 ani a fost atacat de o leoaică la Grădina Zoologică din municipiul Rădăuti. Acesta, împreună cu fratele său şi alti doi prieteni au mers în  vizită pentru a vedea animalele, însă s-au oprit la cuşca celor trei leoaice. Băiatul de 11 ani a luat o creangă pe care a băgat-o în cuşca leoaicelor probabil cu gândul că acestea vor dori să se joace cu el. Din  nefericire, minorul s-a apropiat prea aproape de cuşcă, iar una dintre leoaice a reuşit să-l atace zgâriindu-l pe picior cu ghearele. Băiatul a fost transportat la Spitalul din Rădăuti unde a primit îngrijiri medicale, însă nu a fost nevoie să rămână internat. Politiştii au deschis o anchetă în acest caz întocmind un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă şi neglijentă în serviciu.
Băiatul de 11 ani nu este prima victimă a leoaicelor de la Grădina Zoologică din Rădăuti. In luna februarie 2014, un bărbat de 42 de ani din Suceava a ajuns la spital, după ce a fost atacat de un leu de la Grădina Zoologică din Rădăuti. Marius Popovici a mers pentru a vedea animalele, însă cel mai mult l-a impresionat o leoaică. Astfel, bărbatul a dat deoparte lanturile care despart aleea de cuşca animalului, a băgat aparatul foto în interiorul cuştii, pentru a face o poză leoaicei în care să nu apară gratiile. In acel moment animalul s-a năpustit asupra lui şi l-a agătat cu gheara de degetul mijlociu de la mâna stângă. Marius Popovici a fost transportat la Spitalul din Rădăuti unde a primit îngrijiri medicale pentru leziunile suferite la deget, după care a fost externat. In apropiere de cuşca leoaicei era un panou mare pe care scrie “atentie animal mare şi periculos”, atentionare de care Marius Popovici nu a tinut cont.
Nu este prima dată când un vizitator de la Grădina Zoologică din Rădăuti este atacat de leu. In luna aprilie 2013, Sara F., de 16 ani, din Statele Unite ale Americii, cu cetătenie romană, a ajuns la Spitalul Judetean de Urgentă Suceava după ce a fost muşcată de leoaică. Adolescenta, elevă în clasa a X –a la liceul particular „Filadelfia” din Suceava, era în vizită la Grădina Zoologică împreună cu mai multi colegi, precum şi unchiul şi mătuşa ei, cei ce au grijă de minoră, părintii ei fiind plecati în California – SUA, însă aceştia nu au vrut să dea detalii cu privire la incident. Fata s-a apropiat prea mult de cuşca leilor, după cum a povestit pentru că nu ştia că nu are voie, astfel că o leoaică, în vârstă de trei ani, cu pui, i-a prins cu labele din fată piciorul drept şi a muşcat-o de gleznă. Responsabilul Grădinii Zoologice din Rădăuti, Angela Olenici, a declarat atunci că un angajat care se afla la 20 – 30 de metri distantă de zona respectivă a ajutat-o pe fetită şi a tras-o de lângă cuşcă, după care a fost chemată o ambulantă.
Angela Olenici a mai spus că minora nu avea ce căuta în zona respectivă şi că leoaica avea mâncare, adolescenta dorind doar să se joace cu animalul. In zona respectivă există gratii de protectie de 1,20 metri ce delimitează aleile de cuştile animalelor, de care însă fata nu a tinut cont. Adolescenta a fost transporată la Spitalul Municipal Rădăuti, de unde a fost transferată la Spitalul Judetean Suceava. Din fericire, feta s-a vindecat complet, alegându-se doar cu o urmă pe picior, care să-i amintească în SUA de aventura prin care a trecut la Rădăuti (Constantin ZUZEAC)

Vezi si

Absolventă a Colegiului Național ”Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuți, premiată și felicitată de conducerea ASE București și de ministrul Educației

Absolventa Colegiului Național ”Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuți, promoția 2022, Denisa Siminiuc, a fost premiată și felicitată …

4 comments

 1. Cornel Burgheaua

  ,, s-a apropiat prea aproape…,,

 2. Animalele nu au nici o vina ! Este in natura lor sa atace cand sunt atacate in spatial lor. S-a adus aminte de cazul unei fete din USA care a fost atacata de leoaica in 2013- as vrea sa spun ca in America nu-si permitea sa incalce limita de apropiere de cusca deoarece se trezeau parintii cu o amenda nu nu le trebuia niciodata sa mai faca acest gest, dar a considerat ca in Romania nu-I bai, lasa ca merge!Cum adica la 16 ani te duci aproape de cusca unui leu sa te joci cu el !?
  In toate cazurile, este clar ca vizitatorii nu au respectat semnele si distantele stabilite de a sta departe de cusca unor animale care se stie ca sunt de prada !
  Nu am inteles cui au deschis politistii dosar penal e neglijenta in serviciu si vatamare corporala din culpa !?? Leoaicelor ? Posibil! Foarte posibil !

 3. Vizitatorii să fie mai cuminți.Ce vină au animalele??

 4. Animalele nu sunt vinovate,vina o poartă vizitatorii fiindcă nu țin cont de securitatea lor.
  Degeaba sunt afișe de informare,bariere de limitare dacă supravegherea acestor persoane lipsește.
  Animalul se apără ca și omul,inviolabilitatea teritoriului este strictă.