Friday , August 6 2021

Lemn în valoare de peste 15.000 lei confiscat și amenzi de 17.000 lei aplicate de polițiști,  în urma unor controale făcute la trei societăți comerciale

Polițiștii suceveni au confiscat material lemnos în valoare de 15.000 lei și au aplicat amenzi de 17.000 lei, după controalele pe care le-au făcut la trei societăți comerciale, arată un comunicat de presă al IPJ Suceava.

lemn, politie, Obiectiv, perchezitii

Astel, în perioada 09 – 11.06.2021 un număr de 20 de polițiști au fost angrenați în acțiuni de verificare la trei societăți comerciale având ca obiect de activitate debitarea, transportul, deposzitarea și prelucrarea materialului lemnos.

Prin urmare, în cadrul planului de acțiune Scutul Pădurii, in perioada 09.-11.06.2021, echipe de control constituite din lucrători de poliție din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice și specialiști din cadrul Gărzii Forestiere Suceava, au desfășurat acțiuni de verificare a unor agenți economici din județul Suceava, care desfășoară activitate legată de exploatarea, transportul, debitarea și comercializarea materialului lemnos. Acțiunea a vizat agenții economici de pe raza județului Suceava despre care se dețineau date că săvârșesc ilegalități în domeniul achizițiilor, prelucrării și comercializării materialului lemnos cu scopul de a se sustrage de la plata ta­-xelor și impozitelor datorate statului.

„În cadrul acțiunilor au fost verificate 3 societăți comerciale, fiind aplicate pentru nere­-gulile constatate 7 sancțiuni contravenționale la Legea 171/2010 în valoare totală de 17.000 lei.  De asemenea, s-a procedat la confiscarea a 46,12 mc lemn material lemnos ( cherestea rășinoase, lemn rotund rășinoase)  în valoare totală de 15.782 lei. Polițiștii atrag atenția asupra respectării legislației în domeniul silvic, acțiuni și controale în vederea celor care comit delicte silvice urmând a fi desfășurate și în perioada următoare în vederea identificării și tragerii la răspundere a celor care încalcă normele în vigoare”, mai indică sursa menționată.

Vezi si

Află ultimele tendințe din modă și bucură-te de reduceri de până la 70%, la Iulius Mall Suceava!

Dacă nu ai apucat să citești nicio revistă de fashion luna aceasta și încă nu …