Sunday , January 29 2023

Lemn în valoare de aproape 100.000 de lei, cofiscat de polițiști într-o săptămână

În perioada 8-14 aprilie, polițiștii Biroului de Combatere a Delictelor Silvice Suceava și cei din cadrul subunităților teritoriale de poliție, în cooperare cu specialiștii Gărzii Fo­res­­tiere Suceava și ai Direcției Silvice Suceava au organizat acțiuni punctuale pe raza județului pentru prevenirea și combaterea faptelor ilicite în domeniul exploatării, transportului, depozitării și prelucrării masei lemnoase.

La acțiune au participat 60 de polițiști, trei reprezentanți ai Gărzii Forestiere Suceava și doi specialiști ai Direcției Silvice Suceava, care au făcut 56 de controale, constatând 5 infracțiuni. Echipajele mixte au aplicat 160 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 99.390 lei.

208,33 m.c. de material lemnos în valoare de 60.080 lei a fost confiscat  în vederea stabilirii provenienței și au fost indisponibilizate două a­utouti­­litare folosite la comiterea de ilegalități silvice.

Astfel, pe 10 aprilie, polițiștii Biroului de Combatere a Delictelor Silvice Suceava, în cooperare cu specialiștii Gărzii Forestiere Suceava au efectuat un control la o firmă cu sediul social în comuna Sadova, punct de lucru comuna Pojorâta. Echipa de control a constatat faptul că agentul economic nu deține în depozitul de materiale lemnoase cantitatea de 153,21 m.c. lemn rotund de esență rășinoase. Totodată, s-au constatat și alte încălcări ale normelor legale cu privire la raportarea datelor în aplicațiile informatice și completarea formularelor cu regim special, motiv pentru care s-a dispus sancționarea contravențională a societății în cauză, pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010, iar ca măsură complementară s-a dispus confiscarea  valorică a cantității de 153,21 m.c. lemn rotund rășinoase, în valoare de 31.533 lei.

În aceeași zi, în jurul orei 11.10, echipa de control a oprit pentru control pe raza comunei Pojorâta autoutilitara condusă de un bărbat de 29 de ani, din comuna Fundu Moldovei, care transporta repetat, în baza aceluiași aviz de însoțire, cantitatea de 13,945 m.c. lemn rotund de esență rășinoase. Conducătorul auto a fost sancționat contravențional pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010, iar materialul lemnos în valoare de circa 5.000 lei a fost confiscat și predat în custodie personalului silvic.

Tot în jurul 11.00, pe raza comunei Mălini a fost depistat un bărbat de 33 de ani, din municipiul Fălticeni, în timp ce transporta cu autoutilitara, în mod repetat, în baza aceluiași aviz de însoțire, cantitatea de 6,55 m.c. lemn de foc din specia fag. Conducătorul auto a fost sancționat contravențional pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010, iar materialul lemnos în valoare de circa 1.000 lei a fost confiscat și predat în custodie personalului silvic. (O.S.)

Vezi si

Peste 4.000 de cereri de azil, înregistrate anul trecut la Centrul Regional de la Rădăuți. 3.086 de permise de ședere, acordate ucrainenilor refugiați

Peste 4.000 de cereri de azil au fost gestionate în anul 2022 de polițiștii de …