Thursday , June 1 2023

Lemn fără acte de peste 30.000 de lei, confiscat de polițiști de la un gater din Mălini

Joi, 23 martie, polițiști din cadrul I.P.J. Suceava – Serviciul de Ordine Publică-Biroul Protecția Fondului Forestier și Piscicol, împreună cu lucrători din cadrul Gărzii Forestiere Suceava, au efectuat un control pe linia respectării prevederilor legale privind achiziţia, debitarea şi comercializarea de material lemnos la o societate comercială din comuna Mălini, ocazie cu care s-a constatat faptul că in depozitul societății este cantitatea de 29,43 mc cherestrea de esență răsinoase și 9,40 mc lemn rotund de esență răsinoase fără documente care să ateste proveniența legală.

De asemenea, s-a constatat faptul că operatorul economic nu a respectat obligația de a efectua fotografiile aferente materialului lemnos transportat, pentru unele avize de însotire electronice raportate in aplicația SUMAL 2.0.

În cauză s-a dispus sancţionarea contravenţională a administratorului societății, aplicându-se 3 sancţiuni contravenționale in valoare de 5.000 lei, iar ca măsură complementară s-a dispus confiscarea cantităţii totale de 14,17 mc lemn rotund de esență răsinoase în valoare de 3.584 lei si 29,43 mc cherestea de esență răsinoase in valoare de 27.222 lei .

Vezi si

Profesorii protestatari au încheiat a doua săptămână de grevă generală cu un marș la care s-au alăturat elevi și prorectorul USV Mihai Dimian (FOTO, VIDEO)

”Suntem în a doua săptămână de grevă generală și nu ne vom opri. Să arătăm …