Wednesday , July 6 2022

Lemn confiscat în valoare de peste 35.000 de lei  și amenzi de 34.000 de lei, aplicate de polițiștii suceveni în urma controalelor efectuate la două firme din județ

În perioada 09-10 iunie 2022, o echipă de control formată din 2 lucrători de poliție din cadrul Serviciului Ordine Publică – Biroul Delicte Silvice și 2 specialiști silvici din cadrul Gărzii Forestiere Suceava au efectuat un control la S.C. COS BRAD S.R.L. Organele de poliție au solicitat specialiștilor silvici să procedeze la inventarierea stocului faptic. În ziua de 21 iunie 2022, a fost finalizată activitatea de verificare a avizelor emise de societate, ocazie cu care S.C. COS BRAD S.R.L., a fost sancționată cu 2 amenzi în cuantum de 3.000 lei.

În total, firmei i-au fost aplicate cinci amenzi, în valoare de 14.000 de lei (3 sancțiuni pentru neregulile silvice de exploatare în cunatum de 11.000 lei, o sancțiune pentru realizarea defectuoasă a fotografiilor avizelor de însoțire a materialului lemnos și o sancțiune pentru neutilizarea receptorului  GPS pornit pe întreaga perioadă a transportului).

Pe de altă parte, marți, 21 iunie, în baza datelor și a informațiilor obținute, polițiștii din cadrul Biroului Protecție Fond Forestier și Piscicol, în cooperare cu specialiști silvici din cadrul Gărzii Forestiere Suceava, au desfășurat activități specifice, efectuând un control de specialitate la S.C.BRADWOOD. S.R.L. Cu ocazia activităților desfășurate au fost constatate un număr de trei contravenții, în valoare de 20.000 lei. Totodată au fost confiscate următoarele cantități de material lemnos: 37.2 mc lemn lucru rășinoase în valoare de 7.440,00 lei – deținere fără documente de proveniență, 32.16 mc cherestea rășinoase în valoare de 27.979,20 lei – deținere fără documente de proveniență. Cantitatea de material lemnos confiscată este de 69,36 mc în valoare totală de 35.419,2 lei. (O.S.)

Vezi si

Gospodărie din Slătioara, distrusă de un incendiu pornit de la un scurtcircuit

Militarii Detașamentului de Pompieri Fălticeni, împreună cu lucrători ai Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență …