Thursday , December 1 2022

Leii ucraineni refugiați la Rădăuți au ajuns în Africa de Sud

Simba și Mir, cei doi lei care luni au fost preluați de la Grădina Zoologică din Rădăuți, au ajuns în cursul zilei de joi în Africa de Sud, unde-și vor petrece restul vieții în sanctuarul Simbonga Game Reserve & Sanctuary.

Conform Organizației Warriors of Wildlife, care s-a ocupat de transferul celor două feline, acestea au ajuns cu bine în rezervație, erau încă puțin moleșite după călătorie, dar începuseră să se bucure deja de noile lor împrejurimi.

Reamintim că leoaica Simba, în vârstă de 7 ani, a ajuns la Rădăuţi de la o grădină zoologică din Zaporojie, iar Mir, de 5 ani, a fost adus de la Kiev. Simba a fost adus la Grădina Zoologică Rădăuți pe 18 martie, împreună cu femela lup Akela, iar leul Mir li s-a alăturat câteva zile mai târziu. Animalele salvate din grădini zoologice parcurseseră un drum greu, de 4 zile, pe teritoriul Ucrainei, prin zone bombardate.

Cele două feline de la Rădăuţi au fost transportate luni seara cu un autovehicul la Bucureşti, unde s-au întâlnit cu alţi 9 lei ajunşi de la Odessa, în luna mai, la Grădina Zoologică din Târgu Mureş. Animalele de la Târgu Mureș au fost transferate într-o rezervație din SUA, iar ”rădăuțenii” au ajuns în Africa de Sud.

Operaţiunile de salvare a leilor din Ucraina, relocarea lor la Rădăuţi şi Târgu Mureş şi apoi plecarea lor către Africa de Sud, respectiv SUA s-au derulat cu sprijinul unor organizaţii neguvernamentale internaţionale din Statele Unite, Australia şi Africa de Sud, precum şi al Asociaţiei sucevene ”Casa lui Patrocle”. (O.S.)

 

 

Vezi si

Tânăr din Bogdănești, fără permis, prins extrem de beat la volan

În noaptea de marți spre miercuri, la ora 01.32, în afara localității Baia, în zona …