Thursday , December 2 2021

Lectoratul de limbă română al USV la Cernăuți, în anul 8 de activitate

Lectoratul de limbă română al Universității ”Ștefan cel Mare” din Suceava, găzduit, începând din anul 2014, de Universitatea Națională ”Yuriy Fedkovych” din Cernăuți, și-a reluat activitatea în ultima săptămână a lunii septembrie a.c.

Anul acesta, la cursurile de limba română (nivel începător, nivel mediu și nivel avansat) s-au înscris 136 de cursanți, cadre didactice și studenți, ce provin de la diferite facultăți ale universității cernăuțene. În contextul epidemiologic actual, cursurile sunt organizate on-line, pe niveluri de limbă (A1/A2, B1/B2, C1/C2), ținând cont de Cadrul European Comun de Referință pentru limbi străine.

În măsura în care situația sanitară o va permite, cursanții vor beneficia, și în acest an universitar, de aplicații practice derulate în România și de alte activități culturale și științifice organizate de Lectoratul de la Cernăuți.

”Menționăm că, la finalul fiecărui an universitar, cursanții au posibilitatea de a-și testa competențele lingvistice, prezentându-se la examenul de evaluare a cunoștințelor, prin promovarea căruia li se pot elibera atestate de cunoaștere și de utilizare a limbii române”, au informat reprezentanții USV.

Începând cu luna septembrie a acestui an, lector de limba română este Ioana-Daniela Bălăuță. Timp de șase ani (septembrie 2015 – iulie 2021), postul a fost ocupat de lector dr. Gina Puică (USV). Primul lector a fost conf. univ.dr. Sabina Fînaru. (O. N.)

Vezi si

politia, masina noua Obiectiv

9 indivizi amendați după un scandal petrecut marți seara pe o stradă din Salcea

Pe 30 noiembrie, la orele 22:30, lucrătorii polițiștii din Salcea au fost sesizați telefonic de …